Csak Jász-Nagykun-Szolnok megyében két, földön fekvő, magatehetetlen részeget szállítottak haza a rendőrök a hétvégén. Nemrég egy diáklány is félholtra itta magát, és volt, akit halálra is gázoltak.

A rendőrség központi ügyeletére érkezett bejelentés december 16-án az esti órákban, miszerint Martfű külterületén a 4627. számú út mellett egy földön fekvő személyre figyelt fel egy állampolgár. A Tiszaföldvári Rendőrőrs járőrei azonnal a helyszínre vonultak, ahol a mezőhéki lakos magatehetetlen, erősen ittas állapotban feküdt, felállni nem tudott. A rendőrök besegítették autójukba a 61 éves férfit, kerékpárját elhelyezték a csomagtartóba, majd hazaszállították lakására.

Ugyanebben az időpontban, Törökszentmiklóson a Bajcsy-Hungária utak kereszteződésében a járőrök egy árokban fekvő személyre lettek figyelmesek. A férfi, erősen ittas állapotban feküdt ott, sérülése nem volt, de magatehetetlen állapotban volt. A rendőrök a 25 éves tiszatenyői férfit otthonába szállították.

Az enyingi járőrök szolgálatuk során 2012. december 16-án az esti órákban egy férfit vettek észre Enyingen, a Bocskai utcában az úttest közepén. Az eszméletlen személyt nem sikerült felébresztenie a rendőröknek, ezért mentőt hívtak hozzá és az FM Szent György Kórházba szállíttatták, életének megóvása érdekében - tájékoztatta a ma.hu-t a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság.

December elején életveszélyes állapotban szállították a zalaegerszegi kórházba azt a férfit, akin áthajtott egy személyautó, vasárnap, miközben az úttesten feküdt, Alsónemesapátiban. Kabátját feje alá gyűrve, vélhetően aludt az úttesten. Egy arra haladó autós észrevette a férfit, megállt és megpróbálta lehúzni az útról, de ekkor szemből érkezett egy másik személyautó, amit hiába próbált a férfi megállítani, az áthajtott a földön fekvő emberen. A balesetben a 44 éves férfi életveszélyes koponyasérülést szenvedett.

Az életét köszönheti az a rozsályi férfi is a rendőröknek, akire magatehetetlenül találtak rá egy bolt előtt, részegen, a hóban fekve; a kihűlt állapotban lévő férfival kommunikálni nem lehetett, a rendőrök kérdéseire nem válaszolt. A járőrök azonnal értesítették a mentőket, akik a kritikusan kihűlt állapotban lévő férfit a fehérgyarmati kórházba szállították.

Még a nyáron a Dugonyi út közepén feküdt kerékpárja mellett egy 21 éves lány, amikor egy autós majdnem elgázolta. Ő értesítette a rendőrséget, majd lehúzta a fiatalt az útról. A helyszínre érkező rendőröknek azt mondta a főiskolás lány, hogy nem sikerült egy vizsgája, ezért töménytelen mennyiségű töményt fogyasztott el, amitől nagyon rosszul érezte magát. A rendőrök ezért mentőt hívtak hozzá, akik kórházba szállították.