A Hypo Alpe-Adria Bank kezdeményezésére, a nagybecskereki gazdasági bíróság ma úgy döntött, hogy minden jogi feltétel adott a csődeljárás beindításához a Jugoremedija gyógyszergyárban. A reggeli órákban már összegyűltek a gyógyszergyár munkásai, valamint a kisrészvényesek, akik a csődeljárás bevezetése ellen tiltakoztak, és a bíróság épülete előtt várták meg a döntést. 403 dolgozó vált munkanélkülivé.

- Az első tárgyalást, amelyen a hitelezők meghallgatására kerül sor 30-35 nap múlva tartják meg. Ott dől el, hogy milyen irányba halad a csődeljárás, hogy eladják-e a gyógyszergyárat, hiszen, ha a törvényes, 90 napon belül nem foglalnak állást a hitelezők a csőddel kapcsolatosan, lehetőség lesz a gyár átszervezésére – mondta Radovan Savić csődgondnok.

A munkások elégedetlenek a döntéssel, hisz az állam nem állt melléjük partnerként, és a saját 42 százalékos részvény-tulajdonát sem tartja fontosnak. A munkások közül Stevčić Valéria elmondta, hogy számára nagyon nehéz elviselni ezt a döntést, hisz 31 év munkaév után, 57 évesen vált munkanélkülivé. A munkások továbbra is azt vallják, hogy még mindig van remény, és ezek után a Fellebbviteli bírósághoz fordulnak.

Az elkeseredett munkások a tárgyalást követően hazamentek, mint mondták továbbra is bizakodóak, és ami biztos, hogy a 10 éves harcukat a Jugoremedija gyógyszergyárért nem adják fel.
k-ko (vajdasag.ma)