A hírek szerint elkapták az ismert számítógépes vírusirtó program fejlesztőjét a mexikói határnál. Még mindig gyilkossággal gyanúsítják, de McAfee szerint el akarják hallgattatni.


Az antivírus-fejlesztő John McAfee Belize-ben bujkált, meggyőződése ugyanis, hogy a helyi hatóságok gyilkosságot akarnak rábizonyítani. A legfrissebb hírek szerint most elkapták a belize-i és mexikói határon - legalább is ez olvasható a hivatalos blogjában, amely egy meg nem erősített jelentésre hivatkozik.

A 67 éves férfi már egy ideje a közép-amerikai országban rejtőzködött, miután egyik nap a szomszédját vérbe fagyva találták meg. Az 52 éves amerikait valószínűleg fejbe lőtték.

"Azt mondhatják, hogy paranoiás vagyok, de meg akarnak ölni, nem fér hozzá kétség. Már hónapok óta el akarnak kapni. El akarnak hallgattatni... A miniszterelnök nem nagyon szeret" - idézte a Wired magazin McAfee-t, aki a gyilkossági eset után saját maga hívta fel az egyik újságírót.

Nem ez az első alkalom, hogy a szoftveres vállalkozó felkelti a rendőrség figyelmét. Májusban házkutatást tartottak nála illegális fegyvertartás miatt, de a legtöbb fegyverhez volt engedélye. Az ügyet még nem zárták le.

McAfee egyike volt a kaliforniai Szilícium-völgy első olyan sikeres vállalkozóinak, akik az internettel kapcsolatos üzletben hatalmas vagyonra tettek szert. 2008 óta Belize-ben él.