Jól hangzik, csak egyelőre nem igaz! Az is lehetetlen állapot, hogy a jövedelem lent tanyázik a béka ülepe alatt, semmire nem elég. A lakásrezsi (gáz, villany, víz) a VILÁGON nálunk a legmagasabb. Érdekes módon a gáz és a villany ára csökken 10 százalékkal, de a vízé nem! Csak nem azért képez kivételt, mert az még jó részt önkormányzati tulajdonban van? Hatalmas igazságtalanság! És az is, hogy nem csökkentik VILÁG legmagasabb áfáját 10 százalékra legalább a lakásrezsi és az élelem esetében! Sokkal okosabb dolog lett volna. A hozzáértők szinte egybehangzóan állítják, hogy ez a 10 százalékos csökkenés megjelenik majd a számlákban, de rápakolnak még másik 10 százalékot is, mert a számlák azon túl, hogy kifizethetetlenek, áttekinthetetlenek is! 

Az élelmiszer magas áfája miatt dívik a feketekereskedelem. A zöldség-gyümölcs kereskedés szinte teljesen a maffia kezében van, és a hús sem igazán marad el. Ezért következhetett be a húsfeldolgozók hatalmas csődje. A gabona esetén bevezették a fordított áfát, ott talán visszaszorul a maffia, de a lisztre nem! A ma déli hírekben elhangzott, hogy a hétpróbások máris a LISZTET részesítik előnyben!

Aki dolgozik, az nem ér rá pénzt keresni! A magyarországi átlagjövedelem a 27 uniós tagállam közül a 22. helyen van úgy, hogy abba beleszámít a hatalom és holdudvarának óriási jövedelme. Elfogadhatatlan, de tény, hogy a giga jövedelem ellenére a hatalom még mindig kivonja magát a megszorítások alól. Szlovákiában a hatalom 28 százalék, Magyarországon 16 százalék adót fizet! Szlovákia fejlődik, Magyarország visszafejlődik vagy stagnál!

Ellenzékben mondott igazat is: „A helyzet úgy áll, ha tandíj lett volna, akkor én ma nem állnék itt. Ha tandíj lett volna akkortájt, Önök közül nagyon sokan nem ülnének ma itt. Beszéljünk ismét egyenesen: a tandíj a magunkfajtákat kirekeszti az egyetemekről!” (Orbán Viktor 2008. február 13-án a Syma Csarnokban)