Hosszú ideje terveztük, és végre 2012 januárjában megalakult a Magyarságtudományi Könyvtár. Fő célul tűztük ki, hogy egy olyan hiánypótló könyvtárat hozzunk létre, ahol megtalálhatóak a magyarság valós tudományos eredményeit és irodalmát bemutató művek, legyen az akár történelem, néprajz vagy szépirodalom, illetve bármi más témakör. 

A kezdeti időszakban a művek felkutatását és begyűjtését végeztük, aminek  eredményeképpen az állomány elérte a 17 000 példányt.

2012 novemberében sikeres tárgyalásokat követően kaptunk helyet a Magyarok  Világszövetségének a székházában, a Magyarok Házában a Budapest V. kerület Semmelweis utca 1-3. szám alatt. Hamarosan minden készen áll a megnyitóra, de addig azért van még néhány teendőnk.

Sajnos kis csapatunk ereje véges - ellentétben a lelkesedésünkkel -, így önzetlen segítőket  keresünk, akik szívesen segítenének nekünk akár mindennapi, akár alkalmi munka  formájában.

Feladatok, amelyekre segítőket keresünk:
- Fizikai munka (pakolás, berendezés, takarítás stb.)
- Irodai munka (katalogizálás, feldolgozás, állomány digitalizálása)
- olvasószolgálat-támogatói munka (érdeklődök eligazítása, könyvtáros munkájának
segítése)

Cserébe önkénteseinknek biztosítunk:
- Jó hangulatú, a nemzet iránt elkötelezett közösség
- Étkezési hozzájárulás
- Vidékieknek utazási hozzájárulás

Könyvtárunk szeretettel vár mindenkit, kortól és nemtől függetlenül, aki úgy érzi, hogy  szeretné segíteni munkánkat, és ezáltal a magyar nemzetet is.
Jelentkezni villámlevélben (lehetőleg a vállalt feladatokat részletezve) az  mtkonyvtar@outlook.com címen, vagy telefonon a 06-31/318-4354-es távbeszélő számon  Kaich Károly könyvtárvezetőnél lehet.