Kétszáz alkotást vonultat fel a XVIII. Országos Tervezőgrafikai Biennále, amely pénteken nyílik Békéscsabán a Munkácsy Mihály Múzeumban és a Békés Megyei Tudásház és Könyvtárban.

MTI - Szatmári János múzeumigazgató elmondta, a december 14-ig látható kiállításon a magyar tervezőgrafika elmúlt két évben született legsikeresebb alkotásait mutatják be.
 

A biennále alkalmából kiírt pályázatra mintegy ötszáz pályamű érkezett az országból. A szakmai zsűri háromszáz alkotást tervezett bemutatni, helyhiány miatt ebből kétszáz alkotás kerül a közönség elé: plakátok mellett grafikával illusztrált könyvek, bélyegek vagy például naptárak.
 
A kiállítók többsége a Magyar Képzőművészeti Egyetem és a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem vizuális kommunikáció szakos hallgatói: Molnár Kálmán, Felsmann Tamás, Rozmann Ágnes, Molnár Gyula, Máté András tehetséges tanítványai - közölte Szepes Hédi művészettörténész, a tárlat rendezője.
 
A XVIII. tervező grafikai biennále figyelemre méltó alkotásai közül Szepes Hédi a környezetvédelmi, a színházi és a filmplakátokat emelte ki, valamint az arculatok rendkívül izgalmas megkomponálását.