Vallástudományi konferencia az ELTE-en
Az ELTE BTK Vallástudományi Központja immár harmadszor, idén november 6–7-én rendezi meg éves vallástudományi konferenciáját. A „Convivium” (Lakoma) című tudományos összejövetel 20 előadása (és 22 előadója, valamint további 4 szekcióelnöke) a szakrális lakoma (rituális étkezés), a vallásos étkezési előírások, tabuk, a böjt és a modern deszakralizált étkezés, egészségkultúra-egészségvallás témaköreit bontja ki a nagy vallási kultúrákban a történelemben (a kőkortól kezdve) és ma. 
 
Az előadók és a szekcióelnökök kivétel nélkül a Kar vallástudománnyal is foglalkozó tanszékeinek oktatói, illetve volt vagy jelenlegi hallgatói.  
 
2010-ben a Kar alapítása 375. évfordulójához kapcsolódva „A liturgikus gondolkodás alakzatai Pázmány Péter korában — Ritualia I. (2010)” címmel, 2011-ben pedig, az ELTE BTK  vallástudományi (BA) minor képzése ötödik évében és a vallástudományi MA-képzés megindulása alkalmából „Conversio” címmel szervezett a kar közel nyolcvan előadóval konferenciát. Az ezévi konferencia szintén ritualisztikai hangsúlyú, erre utal a „Ritualia II.” jelzés.
 
Az előadások minden érdeklődőnek nyitottak, itt el nem hangzott tanulmányokkal kiegészítve konferenciakötetben jelennek meg.
 
A részletes programot lásd:
 
A tavalyi és tavalyelőtti, sorozatnyitó két nagy konferencia küldetésnyilatkozatát, előadóit, előadásainak szerkesztett változatát lásd az ELTE BTK Vallástudományi Központ honlapjának megfelelő oldalain: