Bruttó 8 forinttal csökkenti a 95-ös benzin, illetve 2 forinttal a gázolaj literenkénti nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., értesült piaci forrásokból hétfőn az MTI. Ugyanilyen árcsökkenésre lehet számítani a kutakon is. 


A mostani csökkentéssel a 95-ös benzin átlagára 405 forintra, a gázolajé pedig 425 forintra csökken. A Mol legutóbb a múlt héten csökkentette tíz forinttal a 95-ös benzin, illetve négy forinttal a gázolaj nagykereskedelmi árát, illetve az azt megelőző héten tíz-, illetve hétforintos csökkentést hajtott végre a cég.

A benzin ára az idén április elején érte el csúcsát, akkor egy liter átlagosan 451 forintba került. A gázolaj január közepén volt a legdrágább, akkor egy liter átlagosan 449 forint volt. Egy éve a benzinért átlagosan 394 forintot kértek, míg a gázolaj 418 forintba került.

Immár egy hónapja csökken az üzemanyagok ára, de továbbra is érdemes keresni az olcsóbb kutakat, mert 20-25 forintos árkülönbség is tapasztalható, egyes helyeken akár hármassal kezdődő áron is kaphatunk benzint.