A Sóstói Stadionban azzal a tudattal léphetett pályára a Videoton, hogy amennyiben legyőzi a belga Genket biztosan továbblép a legjobb 32 közé. 

Az Európa-liga csoportkörének 5. fordulójában a Videoton a négyest vezető Genket fogadta, amely Belgiumban 3–0-ra legyőzte a Paulo Sousa vezette fehérvári gárdát. A találkozó elején mindkét csapat óvatosan kezdett, az első negyedórában egyáltalán nem forogtak veszélyben a kapuk. A 19. percben jött a hidegzuhany, egy bal oldali szöglet után Bozsovics, és a hazai védők asszisztálása mellett Barda vette be fejjel a Videoton kapuját. A találatot követően magához ragadta a kezdeményezést a magyar csapat, amely előbb egy Gyurcsó-lövéssel, majd egy Oliveira-fejessel veszélyeztetett. A félidő végére egymás után jöttek a Vidi-lehetőségek, Nikolics kiszorított helyzetből fölé lőtt, néhány perccel később pedig egy szép akció végén a támadó beadását Sándor senkitől sem zavartatva hibázta el.

A második félidőben folytatta offenzíváját a Vidi, amely az Oliveirát váltó Kovács István, valamint Mitrovics révén már az első percekben jelezte a belgáknak, hogy nehéz játékrész vár rájuk. A két magyar lehetőségre rögtön egy kontrával válaszolt a Genk, Barda emelése szerencsére túlságosan is magasra sikeredett. Az ellentámadásból ismét ziccerig jutott a Videoton, ám Kovács remek beadását Sándor elpuskázta. A túloldalon pedig Vossen erős lövését védte bravúrral Bozsovics, néhány perccel később pedig a hálóőr némi bizonytalanságot követően levarázsolta a ziccerben lévő támadó lábáról a labdát. A fehérvári gárda a hátralévő időben hiába rohamozott soraiban Torghellével, az egyenlítés nem sikerült, így 23 év után a Genk megszakította a Videoton hazai veretlenségét az európai kupákban, és továbbjutott a csoportból.