A Szeretlek, Faust! című darabot tűzi műsorra a Mindszenty-emlékév keretében az Újszínház. Pozsgai Zsolt drámáját péntektől láthatja a budapesti teátrum közönsége a nagyszínpadon. 

A Szeretlek, Faust! (Mindszenty) címmel színre vitt drámai játékban a Pap (Mindszenty József) szerepét Lux Ádám, a Színész (Jávor Pál) szerepét pedig Kautzky Armand alakítja, mellettük Fazekas Zsuzsa, Fazekas Andrea, ifj. Jászai László és Tóth Tamás játszik az előadásban, amely Kiss József rendezésében látható - áll a színház MTI-hez eljuttatott közleményében.

A darab ismertetője szerint a történet 1944-ben a sopronkőhidai börtönben játszódik. A főhőse két "híres rab": Mindszenty József és Jávor Pál. Két ellentétes személyiség, két különböző életszemlélet, a hitét megszállottan őrző Pap és a változásra mindig kész Színész. "Kettejük időutazása alatt a Pap végignézheti saját életét, nem csak a múltját, a jövőjét is - és ezzel képet kaphatunk a magyar történelem fájdalmas századáról. Az előadásban megelevenednek, megküzdenek a korral és egymással ismert, valódi történelmi alakok."

Az előadást többek között Tatabányán, a Pesti Vigadóban, a Madách Stúdióban és a Szabó Dezső Színházban is láthatta már a közönség. Most a Mindszenty-emlékév keretében pénteken az Újszínház nagyszínpadán mutatják be a drámát az évek óta változatlan szereposztásban.