Uniós kormánnyá kell alakítani az Európai Bizottságot! 

Három éven belül a nemzeti költségvetéseket, adópolitikát és munkajogot is brüsszeli felügyelet alá helyezné Angela Merkel. Mint mondta: további lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy az EU-nak világos felhatalmazás- és hatásköre legyen.

A német kancellár szerdán az Európai Parlamentben elmondta, véleménye szerint az eurózóna tagjainak mindent meg kell tenniük a közös pénz stabilitásáért, és attól sem szabad megriadni, ha ezért alapszerződést kell módosítani. Hozzátette: további lépéseket kell tenni annak érdekében, hogy az EU-nak világos felhatalmazás- és hatásköre legyen, illetve hogy beleszólhasson a nemzeti költségvetések alakításába.

Merkel közölte: Németország mindent megtesz majd az euró megmentéséért, cserébe azonban az adópolitikát és a munkajogot is nemzetközi hatáskörbe emelné. A kancellár kiállt a bankunió mellett is. Emellett azt elképzelhetőnek nevezte, hogy az eurózóna 17 országának EP-képviselői szavazhassanak csak bizonyos kérdésekről.

Merkel a föderáció felé elmozduló eurózóna tervét már a decemberi csúcson el akarja fogadtatni a tagállamok vezetőivel, és két-három évet adna a terv végrehajtására

 Nem fogják megkérdezni az egyszerű emberek véleményét,ne féljetek.
Már döntöttek.
Csak a technikai kérdéseket tisztázzák előtte,mielőtt bejelentik,hogy megszüntek az önálló nemzeti szuverenitású államok.
Minden sajtótermék,minden agymosoda ezerrel fogja nyomni az Örömódát,fülig érő mosolyok,miközben az emberek kiszolgáltatottabbak lesznek,mint a kommunizmus idején.
Szép új világ.
Valamiért nagyon sürgős lett az utóbbi időben a megvalósítása a régi terveknek.