A Tiszai Vegyi Kombinát (TVK) üzemében nyáron két személy halálával végződő tragikus üzemi baleset történt. Egy nitrogénnel teli fóliasátorban két ember megfulladt. Öt hónappal a baleset után készült el a szakértői vélemény, amely szerint négy embert terhelhet felelősség a tragédia miatt. 

A szakértői jelentés tételesen tartalmazza a személyi mulasztásokat. A baleset ezen a nyáron június 14-én délben történt, amikor is két munkás életét vesztette a TVK-ban. A munkásokat felújítás miatt küldték a fóliasátorba, de nem kaptak védőfelszerelést, így gázmaszk nélkül kezdtek el dolgozni. A sátorba, ahol a munkások festettek egy 20 centiméteres nyíláson elkezdett beáramlani a nitrogén. Két ember meghalt, harmadik társuk pedig megsérült.  A műszakvezető próbálta a munkásokat megmenteni.

A jelentésből kiderül, hogy a munkafolyamatok alatt a nitrogénszint kétszeresére emelkedett, a megnövekedett nyomás kiszakította a cső végén a fóliát, így következett be a baleset. A szakértői jelentés szerint az egyik dolgozó nem ellenőrizte, hogy a csövön a biztonsági szelepet visszaszerelték-e.

A különböző, de sorozatos ellenőrzések elmulasztása vezetett a tragédiához. Az alvállalkozóknak kijelölt munkaterületet senki nem ellenőrizte, hogy biztonságos e. A szakértők megállapították, hogy ezek miatt a TVK dolgozói és a felújítást végző alvállalkozók veszélynek voltak kitéve, még gázmaszkot sem kaptak, ami megmenthette volna az életüket.