Ahhoz, hogy alapos választ adjunk a kérdésre, meg kell vizsgálnunk a NATO különböző terrorista szervezetekhez, mondjuk az Al-Kaidához fűződő viszonyát, majd vizsgáljuk meg közelebbről, mi is történt az elmúlt évtizedekben azon önálló, szuverén államokkal és vezetőikkel, akik ezek ellen a terrorista szervezetek ellen megpróbáltak érdemben fellépni. Előre megjósolom, vizsgálódásaink eredményei meglehetősen furcsák lesznek, és egyben megkérdőjelezik az úgynevezett „nyugati demokrácia”-mítosz szavahihetőségét. 

Az már köztudott tény, hogy a Szíriában „tevékenykedő” terrorista csoportok a NATO támogatását élvezik. (Itt a NATO mellett még érdemes megemlíteni a vele szövetséges GCC (Cooperation Council for the Arab States of the Gulf: A perzsa öböl menti arab országok együttműködési tanácsát is, melynek tagjai Kuvait, Bahrein, Katar, Egyesült Arab Emírségek, Omán és Szaud-Arábia) vagy, ahogy Kadhafi ezredes gúnyos nevezte őket: a „nyugatiak sivatagi szamarai”.

Különös figyelmet szentelhetünk a NATO-tag Törökországra, amelyik általában fegyverrel küzd a kurd önrendelkezés ellen, és miközben kurd aktivistákról panaszkodik, országa területén izraeli, brit és amerikai vezetés alatt álló kiképzőtáborokat működtet. Itt kapják a kiképzést aztán az Assad-kormány megdöntésére induló külföldi zsoldosokból álló „szír demokratikus erők”.

„A szír terroristák elismerték, hogy Amerika fegyverrel támogatja őket.” Ez a kijelentés aligha meglepő azok számára, akik végigszenvedték az utóbbi évtizedek történéseit, vagy vették maguknak a fáradtságot és belelapoztak a történelemkönyvekbe.

1998-ban a pakisztáni Dawn napilap közölt egy interjút Mullah Omar talibán vezetővel – az interjút gondos kezek parádés gyorsasággal eltüntették az internetről –, aki közölte: kormányzása alatt az USA eurázsiai vezető szerepének fenntartása érdekében ötezer milliárd dollárt ajánlott fel egy Afganisztánon és Pakisztánon keresztül az Indiai óceánig terjedő gáz és olajvezeték megépítésére.

„A szír terroristák elismerték, hogy Amerika fegyverrel támogatja őket.” Mielőtt a NATO-talpnyalók nekem szegeznék a jól bevált kérdést: „Bizonyítsa be!” – a cikket lefénymásoltam és eltettem magamnak. És ha már a számítógépnél tartunk, a Stuxnet-vírus és a Cyber, számítógépes terrorizmus hazája nem véletlenül az Egyesült Államok és Izrael? Stuxnet? Cyber-terrorizmus?

De mostanában megint sokat hallani erről az ocsmány Al-Kaidáról is. Érdekes, nem Muammar Kadhafi volt az első, aki elfogatóparancsot adott ki a szervezet vezetői ellen? De ha jól emlékszem, Saddam Husseinnek is meggyűlt a baja velük. Az események magukért beszélnek, látjuk mi történt Irakban és Líbiában…

És Boszniában vagy Koszovóban nem véletlenül az Al-Kaida harcolt a nyugattal karöltve? Most pedig a líbiai és szír események csak megerősítik, amit már régen sejtettünk.
„A szír terroristák beismerték, hogy Amerika fegyverrel támogatja őket.” Szabadság? Demokrácia? Sajtószabadság? Vagy az igazságnak a média által cinikus és szándékos eltorzítása? Szabotázs, terrorizmus és felforgató tevékenységek? Gondolom, mindenki tudja, hogy miről beszélek.
„A szír felkelők beismerték, hogy Amerika fegyverrel támogatja őket.”

Pravda.ru nyomán