Kósa Lajos, a Fidesz alelnöke az EU-országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit a köztévében ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét rosszul értékelik. 

Jobban állt az Európai Uniónak, amikor az uborkák görbületével foglalkoztak – mondta az EU szerdán közzétett országjelentéséről Kósa Lajos a köztévé Ma reggel című műsorában.

A Fidesz alelnöke ezzel összefüggésben úgy fogalmazott, hogy „elgurult a gyógyszer”, és az országjelentés 2014-re vonatkozó becsléseit ahhoz hasonlította, mint amikor egy diák még el sem hangzott feleletét értékelik rosszul – írta a HVG.

„Az unió annyi mindent eljátszott már velünk” – közölte a politikus, példaként említve, hogy Olli Rehn pénzügyi biztos elődje, Joaquín Almunia „végigasszisztálta a Gyurcsány-kormány hazudozását, azt mondta, hogy minden rendben van a magyar költségvetéssel. Ezek után, a magyarok szempontjából milyen arca van az Európai Uniónak?" – tette fel a kérdést Kósa Lajos, megjegyezve, be kellett volna ismerniük, hogy hibáztak.

A válság miatt jelenleg nagyon rosszak a kilátások, a brüsszeli bürokrácia legfontosabb ügye ebben az időszakban ennek ellenére az, hogy öt százalékkal növeljék a bürokraták fizetését, így terjesztették be a költségvetést – tette hozzá a Fidesz alelnöke. Szerinte eközben Görögországot például megszorításokra kötelezik. „Megáll az ember esze” – fogalmazott Kósa.