Négy magyar klasszikus zeneszerzővel, Erkel Ferenccel, Liszt Ferenccel, Kodály Zoltánnal és Bartók Bélával kapcsolatos érdekes történeteket ismertetnek a Budai Művészházban november 22-től négy csütörtök estén. 

A zenei illusztrációkkal fűszerezett beszélgetéseket Kassai István zongoraművész vezeti, aki nemcsak tolmácsolója, hanem kutatója is Erkel Ferenc munkásságának. Érdeklődése előadóként és felfedezőként egyaránt kiterjed a 19. és 20. század kiemelkedő magyar komponistáira, például Hubay Jenőre, Weiner Leóra.

A Budai Művészház MTI-hez eljuttatott közleménye szerint többet kínálnak az esteken érdeklődőknek, mint amennyi a négy zeneszerzőről a lexikonokban áll. A hétköznapok tükrében anekdotákat, érdekességeket is felsorakoztatnak a művészekről.

Ebben része lesz Somogyváry Ákos karnagynak, Erkel Ferenc szépunokájának, akit júniusban a gyulai székhelyű Erkel Ferenc Társaság elnökévé választottak. Szerkesztésében jelent meg a Hungarotonnál a komoly nemzetközi sikereket is elért CD, amelyről Erkel kórusművei és oratorikus alkotásai szólnak. Somogyi Klára zenetörténész, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem könyvtárosa szintén hozzájárul az érdekességek bemutatásához.