Közös rádióműsort indít a FUGA Budapesti Építészeti Központ és a Katona József Színház: a Katona30 - Beszélgetések című műsor szerdán este hallható első alkalommal a FUGA WEB rádión. 

A heti rendszerességgel, szerdánként este 7 órakor kezdődő élő adás vendége minden alkalommal a Katona József Színház 30 éves történetének egy-egy fontos szereplője. Az állandó beszélgetőpartner Rózsa Péter, a FUGA WEB rádió szerkesztő-műsorvezetője - áll a színház MTI-hez eljuttatott szerdai közleményében.

A Katona József Színház és a FUGA Budapesti Építészeti Központ, a kortárs magyar művészet két fontos helyszíne egymással szemben helyezkedik el a Petőfi Sándor utcában, Budapest szívében. Az együttműködés ötlete már régóta megfogalmazódott mindkét fél részéről, s most különös aktualitást is nyert, hiszen 2012 ősze mindkét intézmény életében fontos időszak: a Katona októberben ünnepelte harminc éves fennállását, a FUGA pedig ugyanekkor indította el rádiócsatornáját, a FUGA WEB rádiót. A www.fugaradio.net oldalon hallgatható rádió a FUGA programjairól és az építészeti és kulturális élet eseményeiről ad tájékoztatást.

A Katona30 - Beszélgetések első adásának vendége november 28-án este 7 órától Máté Gábor, a Katona József Színház igazgatója, december 5-én Khell Zsolt díszlettervezővel, december 12-én pedig Gothár Péter rendezővel, díszlettervezővel beszélget Rózsa Péter. A beszélgetések később is elérhetőek lesznek a FUGA WEB rádió archívumában.

A közlemény Máté Gábort, a színház igazgatóját idézi, aki arról beszélt, hogy jubileumi évadukban több közös programot terveznek a szomszédban lévő FUGA-val is, így jövő év elején kiállítást rendeznek korábbi előadásfotókból és katonás relikviákból. "A most induló rádióműsor külön öröm számomra, hiszen egy újabb felületen, újabb közönséggel találkozhatunk" - mondta Máté Gábor a műsor indulása kapcsán.

Rózsa Péter kiemelte, hogy a két művészeti műhely nem csak fizikailag van közel egymáshoz. "Mindkettő épít, konstruál és remélhetőleg jelentős hatással van a közönségre, életünkre. Ennek a folyamatnak egy-egy közös pillanatát szeretném megragadni a rádió eszközeivel" - idézte szavait a közlemény.