Kosáryné Réz Lola írónő születésének 120. évfordulója alkalmából 2012. december 7-én 9 órakor a Kráter Műhely Egyesület konferenciát szervez az írónő munkáinak népszerűsítésére. 

A Közigazgatási és Igazságügyi Hivatal (1088 Budapest, Múzeum u. 17) Károlyi – Csekonics Rezidencia Károlyi Termében tervezett rendezvényen az írónő családtagjai és az életmű elemzői tartanak előadásokat, ill. vallomásokat. Dr. Nagy Domokos, Bede Gáborné Nagy Márta, Forgács Ildikó, Lukáts János, Antoni Rita, Gordon Agáta, Kádár Judit, Péntek Orsolya és Turcsány Péter. 

Kosáryné Réz Lola emlékezetes verssorai egy asszonyiságát bátran kivalló írónő és költőnő sorsába és mindannyiunk végzetébe engednek bepillantást: „Nyisd ki az ajtót, állj a küszöbre, / Két kezed szorítsad ökölbe, / S nézz a viharba hallgatagon…” A délelőtti matinén először hangzanak el Lola asszony csak folyóiratokban megtalálható vagy még kiadatlan versei „Tündérvilágot álmodtunk magunknak” címmel, Fehér Júlia színművésznő előadásában. 

Befejezésül Selmecbányai nyomok az írónő írásaiban címmel fotókiállítás tárlatvezetésére kerül sor. A rendezvény nyilvános. Védnöke Forgács Ildikó műfordító, házigazdája Turcsány Péter író. A 2013 januárjában folytatódó jubileumi emléksorozat támogatója a Magyar Művészet Akadémia. A részletes program az alábbi linkre kattintva olvasható.