A Debreceni Egyetem Szociológia és Szociálpolitika Tanszék elsősavatóját a Kossuth Lajos III. Kollégiumban lévő Koli Klubban rendezték meg – Bene Viktória tudósítása.

Fotó: magánarchívum
Az újonnan érkező első éves és a veterán hallgatók jó hangulatáról a Szociális Hallgatók Öntevékeny Szerveződése, ismertebb nevén a SZÖSZ gondoskodott, biztosítva a welcome drinket és a zsíros kenyeret lilahagymával. Emellett vetélkedővel várták a vendégeket.

A gólyákat Borza Bianka, a SZÖSZ alelnöke köszöntötte. Beszédében elmondta, hogy a tanszék második alkalommal rendezi meg az elsősavatót azzal a céllal, hogy az alsó- és felsőbbéves hallgatók és oktatók közelebbről megismerhessék egymást. 

Az avató csapatkereső játékkal indult, ahol a résztvevők szórakoztatóan találtak rá a csapattársukra. Az egymásra találás eredményeképp létrehozták a Múzsák, a Tanárok, a Csipet – Csapat, a Csillagok és a Királyok csapatát.

A csapatoknak többek között az Ormányos jeti, a Testtájék játék és a Rímfaragás kihívásaival kellett megküzdeniük. Az esemény fényét emelte, hogy Mao Fukushi, erasmusos cserediák is csatlakozott a Múzsák csapatához, aki felolvasta a csapat által fabrikált verset. A csapatépítő-játékokat végül az elsősök gólyaesküje zárta. 

A játékos programok során igazi parti hangulat kerekedett, amit hajnali kettőig tartó táncos buli követett. A tanárok és a diákok egyaránt fergeteges élményekkel és szép emlékekkel gazdagodtak. 

Bene Viktória