Allergiás tüneteket nem csupán a szabadban tapasztalhatsz. Íme, hét bűnös a lakásban. A lakásban található szobanövények szinte mindegyike okozhat allergiás reakciókat, köszönhetően annak, hogy az erre hajlamosító penészgombák a nedves föld miatt könnyen elszaporodhatnak. Vannak azonban növények, melyek ezt leszámítva is problémát jelenthetnek. Nézd végig a róluk készült képeket! 


A népszerű mikulásvirág - Euphorbia pulcherrima - tejnedve könnyen okozhat allergiás reakciót, súlyos irritációt a bőrön: ha utóbbi érintkezik vele, bő vízzel kell alaposan lemosni. 


A könnyezőpálma - Philodendron - légzőgyökere és életében egyszer hozott virágának nedve is okozhat problémát: bőrrel érintkezve allergiát válthat ki, mely égő érzéssel jár. 


A rákvirág - Aglaonema - levelein található nedvből már egy kevés is elég az allergiához, ugyanis súlyos bőr- és nyálkahártya-irritáló anyagokat tartalmaz. 


Az aszparágusznak - Asparagus densiflorus - szinte minden része mérgező, nedve azonban a bőrön is képes allergiás reakciót kiváltani: irritációt, kivörösödést okoz, ha érintkezik vele.


A számtalan színben kapható krizantém - Chrysanthemum - a lakásban virágpora miatt komoly allergiát okozhat: a vele való érintkezés tüsszögést, orrfolyást és szemtüneteket is eredményezhet. 


Ugyanez igaz a lakásban tartott rózsákra, szobarózsákra - Rosa Chinensis Minima - is, mikor virágzanak. 


Amennyire bájos és népszerű az oroszlánszáj - Antirrhinum majus -, olyannyira veszélyes is: allergia szempontjából az egyik legkockázatosabb lakásban tartott virág.