A napokban jelent meg a Bródy János (66) tavalyi lemezbemutató koncertjéről készült dupla DVD, amelyet a zenész a Láng Tékában dedikált. De készül már a karácsonyra is, amelyet, szokása szerint, családi körben tölt majd el.

Mi került fel erre a DVD-re?

– Ez a felvétel tulajdonképpen az utolsó pillanatban jött össze. Sokáig nem volt, aki felvegye az Illés szekerén című album bemutató koncertjét a Syma csarnokban, a királyi tévé nem akarta, így végül egy pécsi társaság rögzítette az egészet. A válogatás-CD-met sok kritika érte, hogy 14 számmal az afféle félsiker, így a mostani koncert-DVD-re már több mindent raktunk. Rajta van a több mint háromórás koncert az első számtól az utolsóig, és még a rám jellemző összekötő szövegeket, kommenteket is rajta hagytuk.

Nemrég dedikálta is a lemezt. Szeret találkozni a rajongókkal?

– Mindig figyelem azokat, akik egy-egy ilyen dedikáláson, közönségtalálkozón odajönnek hozzám, hogy milyen kéréseik vannak. Sokan maguknak veszik a lemezeimet, de van, aki ajándékba szánja, és ennek is örülök. A nyolctól a nyolcvanéves korosztályig vannak köztük, s ilyenkor, november végén sokan a karácsonyra vett ­ajándék ­DVD-t íratják alá. Persze nyáron izgalmasabb a dolog; volt már olyan, hogy lányok különböző testfelületeikre kértek aláírást, oda, ahol nem is látszik!

Mire készül most?

– Elsősorban a karácsonyra, ami nálunk több napon át tartó, családi ünnepség. Először anyukámhoz megyünk, aztán a feleségem édesanyjához, végül a testvérekhez, így mind a három napot kitöltjük. Kilencéves Máté fiam kedvéért meg is hosszabbítjuk kicsit az ünnepeket; nálunk az a szokás, hogy már 23-án feldíszítjük a fát, és 24-én reggel már bontogatjuk az ajándékokat.