Erdély eddigi legnagyobb szabású tehetségtámogató kezdeményezése az Erdély Hangja™, 2010-ben indult, melynek révén ismét lehetőség nyílik, új, eddig még nem hallott tehetségek felfedezésére, kortól, nemtől, felekezeti hovatartozástól függetlenül.  A verseny célja, hogy felkutassa és támogassa  a hazai tehetségeket, hozzájárulva karrierjük fejlődéséhez itthon, illetve külföldön.
Az elmúlt két évad sikertörténetét elemezve – több száz jelentkező, több ezer néző, több mint félmillió online látogató a www.BummTv.com internetes portálon – kétségtelen, hogy 2012-ben is megszervezésre kerül a tehetségkutató, mely nagyszerű lehetőséget biztosít mindazoknak, akik szeretnék megmutatni tudásukat, tehetségüket a nagyvilágnak.
A kezdeményezés támogatása példaértékűnek bizonyult mindannyiunk számára, hogy ebben a rohamosan fejlődő anyagias világban figyelmet fordítsunk a kultúrális, szellemi értékeinkre. A szervezők (Bexmon™ Marketing és a KR Stúdió) ezúton is szeretnének köszönetet mondani a támogatóknak és a médiapartnereknek, akik az esemény sikerében bízva késztetést éreztek a tehetségek támogatására, így vállalva részt ebből a komoly, anyagi megpróbáltatásokkal teli feladatból.

Elindult az online jelentkezés a versenyre a www.erdelyhagnja.ro portálon, ahol minden érdeklődő friss és hasznos információkat talál majd a versenyről. Akiknek a tavaly nem volt elég bátorságuk, vagy nem láttak elegendő kihívást a versenyben, azok megújult energiával, nagyobb ambícióval készülhetnek az idei megmérettetésre.

Az Erdély Hangja™ 2012-es tehetségkutató verseny elődöntői, Kézdivásárhelyen, a Vigadó Művelődési Házban, az OdeonEvents™ rendezvényszervező iroda támogatásában, valamint a döntő gálaest, Sepsiszentgyörgyön, a Sepsiszentgyörgy Székelyföld Kulturális és Ifjúsági Fővárosa rendezvénysorozat keretében kerül megrendezésre.

Újdonságként a tehetségkutató honlapja román nyelven is elérhető.
Idén, a tervek szerint, Erdély nagy városaiba is elmennek a szervezők és a zsűri tagok.
A versenyzők így kiválaszthatják a hozzuk legközelebb eső várost és nem kell több száz kilométert utazniuk a meghallgatás miatt. A listán szereplő városok: Kézdivásárhely, Sepsiszentgyörgy, Csíkszereda,  Székelyudvarhely, Marosvásárhely és Kolozsvár.

A verseny élő műsorainak időpontjai:
     1.ELŐDÖNTŐ - 2012. November 24. - Kézdivásárely
     2.ELŐDÖNTŐ - 2012. December 1. - Kézdivásárely
     3.ELŐDÖNTŐ - 2012. December 8. - Kézdivásárely
     DÖNTŐ GÁLAEST - 2012. December - Sepsiszentgyörgy

Az esemény igazi szépsége abban rejlene, hogyha ez a lelkes indítványozás hagyománnyá alakúlna és évről évre többet nyújtana úgy a versenyzők, mint a közönség számára. A 2010-, 2011-es szervezéshez képest a szervezők úgy érzik, hogy sikerült egy sokkal összetettebb, precízebben kidolgozott rendezvénytervezetet összeállítaniuk, melyhez elengedhetetlen a külső segítség.
Mindazok akik szeretnének hozzájárulni a 2012-es Erdély Hangja™ sikeres megvalósulásához,  az info@bummtv.com email címen részletes tájékoztatást kapnak a támogatás értékétől függő marketing/reklám csomagokról, promoválási lehetőségekről, melyekkel a támogatók erőfeszítéseit szeretné viszonozni az Erdély Hangja™ csapata.