Izraelbe költözik Dániel Péter szentendrei ügyvéd, aki korábban a Horthy-szobor festékkel való leöntése mellett az alaptörvény asztalának ketchuppel való bemázolásáról és a Nemzeti Együttműködés Nyilatkozatának kaszinótojással való összekenéséről híresült el. Azt mondta, szeretne önkéntesnek jelentkezni az izraeli seregbe. 

Tel-Avivba költözik a kaszinótojásos akcióiról is ismert Dániel Péter - erről az ügyvéd a Pest Megyei Hírhatár című lapnak adott interjújában beszélt. "Legfőbb okai az ellenem indított, durva, antiszemita támadások voltak, illetve az a tény, hogy gyakorlatilag egyetlen demokratikus szervezet sem állt ki mellettem" - indokolta meg döntését a lapnak Dániel, aki szerint emellett más okai is vannak a költözésének.

"Például az, hogy a demokratikus ellenzék képtelen az összefogásra és ezért úgy látom jelenleg, hogy 2014-ben is Orbánék maradnak hatalmon, sőt, tartok tőle, hogy egy Fidesz-Jobbik koalíció is létrejöhet a hatalom megtartása érdekében. Egy olyan országban pedig nem akarok élni, ahol a jobbikos, újnyilas figurák még inkább hatalmi tényezővé tudnak válni és ennek következtében még tovább erősödhet a rasszizmus, az antiszemitizmus és a revizionizmus" - tette hozzá.

Dániel azért szeretne Izraelben élni és dolgozni, mert "az egyre gyengülő magyar identitásom helyén egyre erősebb a zsidó identitásom". Az ügyvéd nemrégiben a Facebookon arról írt, hogy egy zsinagógában tanul héberül a zsidó gyökereit nemrég felfedező ex-jobbikossal, Szegedi Csanáddal.

"Egyre inkább megértem Kertész Ákos és Kertész Imre szavait és megértem, hogy tényleg én vagyok az idegen Magyarországon. Ez az ország és ez a nép nem tud, nem képes kulturáltan, tisztességesen és a demokrácia játékszabályai szerint bánni az itt élő kisebbségekkel, főleg a roma társadalom és a zsidó kisebbség tagjaival" - mondta most az interjúban.

"Az orbáni diktatúra szélsőjobbra tolódásával, egyre nyíltabb fasizálódásával pedig még tovább fog romlani a helyzet. A Horthy-szobrok és a Magyar Parlamentben újra elhangzott tiszaeszlári vérvád árnyékában nem lehet nyugodtan és méltósággal élni szerintem. Egyébként nem félek az Izraelben jelenleg zajló eseményektől, sőt önkéntesnek is szeretnék majd jelentkezni az izraeli seregbe" - tette hozzá.

Dániel Péter korábban többek között azzal tett szert hírnévere, hogy kaszinótojással kente össze Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatot és piros festékkel öntötte le Horthy Miklós szobrát. Később ketchupot öntött az alkotmány asztalára több budapesti kerületben is, majd Wittner Mária 1956-os politikai elítéltről azt írta, hogy prostituált volt, emiatt fegyelmi eljárást indított ellene a Budapesti Ügyvédi Kamara, és bíróság elé is állították.