Ennek a tortának a tésztájába és a krémjébe is került csoki. Egyszerű elkészíteni. A tetejét szabadon díszíthetitek gránátalmamaggal, cukrozott narancshéjkockákkal vagy mandulaszeletekkel. Téli ünnepekre, adventi időszakra kiváló sütemény
Hozzávalók 18 cm átmérőjű tortaformához:
30 dkg étcsokoládé
22 dkg vaj
15 dkg barna cukor
5 nagy tojás
12 dkg liszt
6 dkg kakaópor
12 dkg darált mandula
2 teáskanál sütőpor
a forma kikenéséhez:
vaj
liszt vagy cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
30 dkg étcsokoládé
4 dl tejszín
1 evőkanál vaníliakivonat
2 evőkanál mandulalikőr vagy rum
csipet só
a díszítéshez:
gránátalmamag vagy cukrozott narancshéjkocka vagy mandulaszelet
30 dkg étcsokoládé
22 dkg vaj
15 dkg barna cukor
5 nagy tojás
12 dkg liszt
6 dkg kakaópor
12 dkg darált mandula
2 teáskanál sütőpor
a forma kikenéséhez:
vaj
liszt vagy cukrozatlan kakaópor
A krémhez:
30 dkg étcsokoládé
4 dl tejszín
1 evőkanál vaníliakivonat
2 evőkanál mandulalikőr vagy rum
csipet só
a díszítéshez:
gránátalmamag vagy cukrozott narancshéjkocka vagy mandulaszelet
0 Megjegyzések