A Kistarcsai Kulturális Egyesület (KIKE) szervezésében decemberben is remek programokon lehet részt venni. A Deáktanya előadásait a civilház (Széchenyi út 33.) közösségi termében tartják, a klubestek ideje csütörtökön este 7-től 10 óráig, időtartamuk 1 óra körüli. 

A Deáktanya ismeretterjesztő előadásai nyitottak, azokat térítésmentesen látogathatja bárki. Ezen alkalmakon és a KIKE más rendezvényein lehet belépni az egyesületbe.

2012. december 6.
Sütő Fanni: Tanárként Japánban
Az angol nyelv oktatása önkéntesként egy japán iskolában. Hogyan tanítják az idegen nyelvet Japánban? Az oktatás módszerének különbözőségei. Tokiói nevezetességek. Strandolás a Csendes-óceánban. Látogatás egy sintó szentélyben. Tokió méretei és az embertömeg.

2012. december 13.
Pap János: Katonaság a Szilas mentén
A környék katonai objektumainak története az 1950-es évektől napjainkig. Mi tette szükségessé a katonai bázis létrehozását? A nagytarcsai laktanya telepítése. Az isaszegi légvédelmi rakéták. Rakétavédelmi osztály Kerepesen. Határőrlaktanya Kistarcsán.

2012. december 20.
KIKE karácsony: Az ajándékozás jegyében
Szeretnénk, ha mindenki hozna valami olyan ajándékot, aminek értékét nem pénzben mérik, amit nem lehet megvásárolni: egy kedves verset, egy szép dalt, egy szívhez szóló idézetet… Vagy egy tál süteményt, egy üveg saját termésű bort, vagy bármi mást, amivel megkínálhatja a többieket.

2012. december 27.
Hermányos Mária: A mókusecsettől az egérfarokig
Az eredendő forrás, a teremtés képét tükrözi vissza minden, ami örömöt ad a SZeRves világban. Célom beavatni: gyertek, nézzétek, milyen gyönyörű! Legyen az festmény, csomagolás, kiadvány, könyv, vagy népművészetünk, nyelvünk, alkotásaink csodája. Mindez létem lényege – áradóan kifejezve.