Amióta feltalálták a házasságot, igen fontos kérdés, hogy az anyósok megnehezítik, avagy éppen megkönnyítik a fiatalok életét. Utánajártunk, mi a helyzet e téren a sztárok, hírességek háza táján.

Fotó: DFP
Bár Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra már nem egy pár, talán még inkább érdekes az, amit a színésznő és volt anyósa mesélt egy tévéműsorban hajdani megismerkedésükről. Ahogyan Nóra mesélte, egy vasárnap este nem túl jó érzéssel konstatálta, hogy Zoltán az akkor még házas Dórával tért haza.

Egy idő után csak megkérdezte: „Fiam, vasárnap este hétkor mit keres itt egy férjes asszony?” Mire a színész így válaszolt: „Először is, válófélben van, másrészt pedig már megy is.” Amint azt tudjuk, később frigy lett az akkori szerelemből, s persze Anikó asszony is megbékélt Dórával, akivel kifejezetten jó lett a kapcsolatuk. Igaz, a színészházaspár közös élete véget ért, de Zoltán édesanyját immár örökre összekapcsolják Szinetár Dórával az unokái.

Pécsi Ildikó megbocsát

A hazai sztárvilágban több szívmelengető anyós-meny viszonyra is bukkanhatunk. Pécsi Ildikó, a hatvanas évek legendás labdarúgója, Szűcs Lajos felesége, és menye, egyben pályatársa, Pártos Csilla kapcsolata harmonikusnak tűnt a kívülállók számára; nemcsak egy fedél alatt éltek, de együtt is dolgoztak – Csilla számos alkalommal tervezett fellépő ruhát a színésznőnek. Ám öt évvel ezelőtt kegyetlen autoimmun betegség támadta meg Csillát, aki teljesen elveszítette önbecsülését, kicsúszott a lába alól a talaj. Úgy érezte, ki kell szakítania magát a szeretetteli ölelésből.

– Képzeld el a férjemet, ismert szülők gyermekét. Annak örült a leginkább, ha külföldön nem ismerték meg úton-útfélen a szüleit. Én csak 30 éves koromban kaptam ezt – mondta Csilla egy 2008-as rádióinterjúban. Pécsi Ildikó ekkor döbbent rá, hogy szeretetével minden bizonnyal túlságosan rátelepült a fiatalokra, különösképpen a menyére. A mélypontból a fiatal és szép asszonyt a versírás vezette ki: rímekbe szedve el tudta mondani mindazt, amit más módon nem tudott közölni szeretteivel és családtagjaival. És amikor a könyvbemutatón Pécsi Ildikó is a szavalók közé állt, talán mindkettejükben helyére kerültek a dolgok, és azóta ismét harmonikus a kapcsolatuk.