Töklámpásból kapnak csemegét a héten az állatok a Fővárosi Állatkertben, így ünnepelik a gondozók az angol eredetű Halloweent. A látványos etetés mellett tökfaragással és bűvészekkel várják majd a gyerekeket a hosszú hétvégén. 

Már a hét elején lázas készülődésbe kezdtek az Állatkert gondozói, mondván; Idén az állatokat is meglepik egy kis halloweeni ajándékkal. Ünnepi tökfaragásba fogtak és megtöltötték azokat finom falatokkal. Egész héten tart a különleges tök csemege az Állatkertben, hiszen egy faj sem maradhat ki a mókából. Noha az esemény már vasárnap kezdetét vette, az Állatkert és annak lakói egész héten várják a kíváncsi érdeklődőket. A hosszú hétvége kiváltképp a kisgyermekes családoknak kedvez.

Rengeteg különleges és izgalmas program várja a gyerekeket. Az arcfestéstől az üvegfestésen át, természetesen tök faragásra is lesz lehetőség. Mindezek mellett egy titokzatos bűvészműsor is szerepel az ünnepi listán. Az Állatkert továbbá ajándékot is kínál a családi belépő mellé. Egy izgalmas természetfilm DVD –t kap minden jegyet váltó család.



„Bekebelezte" a fővárosi állatkert rókamangusztáját egy töklámpás. Az apró ragadozó a finom falatok reményé­ben mászott a „szörny" szájába. A gyűrűsujjú makik is pillanatok alatt befalták az ünnepi lakomájukat, míg a földimalacok hatalmas ásólábaikkal és hosszú orrukkal szedték ki az eledelt. A hatalmas gorillák azonban óvatosabbak voltak: eleinte csak óvatosan kerülgették a tökfejeket.

A fővárosi állatkertben a hét végén rendeztek halooweenpartit a lakóknak, csemegékkel töltve meg a hatalmas, kifaragott úritököket. – A halloween tiszteletére most egy héten keresztül többüknek is faragott tökből kell megszerezniük lakomájukat, amit természetesen a látogatók is végignézhetnek – magyarázta Hanga Zoltán, az állatkert szóvivője.



Maga a töklámpás is különleges az állatok számára, hiszen mégiscsak valami új, nem hétköznapi dolog, de különösen azért izgalmas, mert valami finomság is kerül a belsejébe. Hogy az pontosan micsoda, az állatfajonként változik: van, akinek a lisztkukac, valakinek a mazsola, másnak pedig lombos ágak - nyilatkozta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

Az őszi szünetben és a hosszú hétvégén ugyancsak lesz etetés, ahol a gyerekek akár maguk is készíthetnek majd lámpásokat a budapesti állatkertben. Mindenképpen érdemes ellátogatni az őszi szünetben, hiszen családoknak, gyermekeknek egyaránt tartalmas és szórakoztató program!





Halloween és őszi szünet az Állatkertben

2012. október 28. - november 4.

Halloween kézműves foglalkozás, arcfestés, varázslatos bűvészműsor is vár a négynapos hétvége alatt! Október 26-tól pedig természetfilm DVD-t adunk ajándékba minden családi belépőjegy mellé.

Programok

Arcfestés 10.00 - 15.00 (Fogadótér) - minden nap
Tökfaragás mini tökből 10.00 - 15.00 (Életiskola) - csütörtökön és szombaton
Terméskép készítés 10.00 - 15.00 (Kolónia Galéria) - csütörtökön és szombaton
Üvegfestés 10.00 - 15.00 (Életiskola) - péntek és vasárnap
Szalvétatechnika 10.00 - 15.00 (Kolónia Galéria) - péntek és vasárnap
Varázslatos bűvész műsor 14.14 - 14.30 (Csillagtér) - szombat és vasárnap



Halloween a Tropicariumban is

Csütörtökön 3 órától cápaetetés lesz, amikor a két búvár az 1,4 millió literes akváriumba lemerülve kezeiből eteti az 5 cápát. A 4 napos hosszú hétvége minden napján, változatlan nyitva tartással, 10 - 20 óráig (pénztárzárás 19 órakor) várjuk az állatkerti sétára érkezőket. Sőt! November 1-jén, csütörtökön, Halloween alkalmából minden – fizető felnőtt kísérővel érkező - 14 év alatti - a képen láthatóhoz hasonló módon- kifaragott töklámpással érkező gyermek ingyen jöhet be a cápás állatkertbe és kedveskedhet állatainknak 1-1 szép alkotással.

S ha ez nem lenne elég, csütörtökön 3 órától cápaetetés lesz, amikor a két búvár az 1,4 millió literes akváriumba lemerülve kezeiből eteti az 5 cápát és a világon csak pár helyen látható cápafarkú gitárráját. Emellett november 4.-ig a rendezvényteremben egzotikus rovargyűjteményt is megtekinthetnek a Tropicariumba érkező látogatók.