Hétfőn este belassult a Facebook működése, időnként egyáltalán nem töltött be az oldal. Emellett kikapcsolódott az egyik vitatott funkció. 

A hazai és nemzetközi felhasználói beszámolók szerint is akadozni kezdett hétfőn este a legnagyobb közösségi oldal működése. A Facebook lassan, időnként egyáltalán nem töltött be - a panaszok a Facebookon, annak hiányában pedig a Twitteren is feltűntek. Bizonytalan volt az üzenetküldés is: az üzenetek egy része nem ért el a címzetthez, mások csak pár percre tűnnek el, aztán olvashatók lettek a beszélgetésben.

A nem túl üzembiztos működés mellett más is történt: rengeteg felhasználónál eltűnt a "ticker", azaz a jobb oszlop tetején, a chatképes ismerősök listája fölött megjelenő kis ablak, melyben ismerőseink legfrissebb aktivitását láthattuk. A hvg.hu Tech rovatának facebookos oldalán kommentelők mindegyike azt erősítette meg, hogy nála sem látszik a doboz. A ticker este 11 óra után visszatért az oldalra.

Ahogy korábban megírtuk, a Facebook a héten kezdi meg az összes felhasználó biztonságos kapcsolatra váltását, ami némi sebességcsökkenést okoz a használatban. A hétfő este kezdődött akadozás ezzel is összefüggésben lehetett.