Rakéták "ezreivel" fenyegette meg Izraelt a libanoni Hezbollah radikális síita szervezet vezetője egy Libanon elleni támadás esetére.

MTI - Haszan Naszrallah sejk híveinek tízezrei előtt beszélt óriáskivetítőkön megjelenítve Bejrút déli külvárosában az asúra gyászünnep alkalmából vasárnap, amelyen Mohamed próféta unokája, Huszein halálának az évfordulójáról emlékeznek meg a síiták. Huszeint és kíséretét 680-ban ölték meg az iraki Bagdadtól 110 kilométerre fekvő Kerbelánál Jazíd kalifa fegyveresei.
  
A Hezbollah-vezér megismételte, hogy támogatja Iránt - Izrael esküdt ellenségét - és a palesztin fegyveres csoportokat, s a palesztin "ellenállás nagy győzelmének" nevezte a gázai övezet elleni, november 14-étől 21-éig tartó izraeli offenzívát, amelynek 166 palesztin és hat izraeli áldozata volt.
 
  "Izrael, amely megremegett maroknyi Fadzsr-5 rakétától, hogyan fogja elviselni, ha rakéták ezrei hullanak Tel-Avivra és más városokra, amennyiben megtámadja Libanont?" - tette fel a kérdést. A Tel-Avivra kilőtt iráni Fadzsr-5-ösök indítását Gázából a szélsőséges Iszlám Dzsihád palesztin csoport vállalta magára.
  
"Ha a gázai blokád korlátozta is a (palesztin) lövedékek hatótávolságát", a Libanonból indított rakéták képesek "elérni az egész megszállt Palesztinát a libanoni határtól a jordániaiig, egészen a Vörös-tengerig. (Az északi) Kirjat-Smonától (a déli) Eilatig" - figyelmeztetett Naszrallah. "Elmúlt már az az idő, amikor Izrael terrorizálhatott bennünket" - mondta beszédében, amelyet egyenes adásban közvetített pártjának televíziója, az al-Manár.
  
Szervezete nagy szövetségeséről, a fegyvereit szállító Iránról a sejk úgy vélekedett, hogy "nap nap után bizonyítja az arabok és a muzulmánok iránti barátságát, támogatva a sebezhető és elnyomott népeket, ami bebizonyosodott Gázában is". "Mindazok, aki Izraelt barátjukká akarják tenni, Izrael bábjai, s mindazok, akik Iránt ellenségükké akarják tenni, szintén Izrael bábjai, akár tudják, akár nem" - hangoztatta, nyilvánvaló utalással a Perzsa-öböl menti államokra, amelyek igen kritikusak Teheránnal szemben.