Újabb két halálos áldozata és 27 sérültje van a perui főváros legnagyobb nagybani piacának átköltöztetése miatt kirobbant, harmadik napja tartó rendbontásoknak.

MTI - A zavargások csütörtökön kezdődtek, s aznap két ember halt meg. Szombaton folytatódtak a rendbontások, és ugyancsak két halálos áldozatot követeltek. Wilfredo Pedraza belügyminiszter szerint az egyik áldozatot meglőtték, a másikat megkéselték.

A rendőrség könnygázzal és gumibotokkal próbálta megfékezni a rendbontókat, és 103-at közülük őrizetbe vett.

Szombaton amiatt kezdődtek újra a tüntetések, hogy a hatóságok beton úttorlaszokat állítottak fel a költözés előtt álló La Parada piacnál.

A La Paradán több mint tízezer ember dolgozik. A piac egy olyan limai környéken található, ahol elterejdt a bűnözés. Susana Villaran limai polgármester szerint azok a kereskedők, akik tiltakoznak a piac áthelyezése ellen, bűnözőket béreltek fel, hogy szembeszálljanak a rendőrökel. A valódi kereskedők viszont nem vesznek igénybe bűnözőket, és egyetértenek a hatóságokkal abban, hogy a piacot el kell költöztetni más, biztonságosabb helyre - mondta a polgármester.