A napokban több partnerének is túlszámlázott az UPC. A cég a megoldást abban látja, hogy most kifizetteti a túlszámlázott összeget és "valamikor" majd kompenzálja hiányosságait. De nem ez az UPC egyedüli olyan lépése, amivel átveri még türelmes ügyfeleinek a fejét.

A napokban több levél is érkezett szerkesztőségünkbe, azzal a kéréssel, hogy egy kicsit tüzetesebben vizsgáljuk fölül a szolgáltató legújabb ügyfélátverő ötletelését, hiszen a napokban több személynek is jócskán túlszámlázott a cég. 
Írd meg az UPC-vel kapcsolatos sérelmeidet, csatlakozz:
Ezen a híren felbuzdulva szerkesztőségünk megpróbált utánajárni a kérdésnek, viszont az egyik debreceni  ügyfélszolgálatnál - mivel már nem vagyunk ügyfelek - azt a választ kaptuk, hogy a kérdést illetően nem adhatnak ki információt számunkra.

Budapesti munkatársunk egy kicsit nagyobb sikerrel járt, hiszen ott tudott beszélni a kirendeltségvezetővel, aki bár nem mondta ki, de érzékeltette, hogy a túlszámlázásokat felsőbb utasításra ki kell fizettetni az ügyfelekkel. Magyarán szólva: be kell etetni velük a kifizetési kötelezettségüket. 

Hogy mi okból történhetett meg, hogy ilyen rengeteg túlszámlázás érkezett az ügyfelekre, arra a budapesti kirendeltségvezető sem tudta megmondani a pontos választ. Ezt követően többször is felhívtuk a cég ügyfélszolgálatát azzal a kéréssel, hogy kapcsoljanak nekünk a felelős beosztású személyt. 

De a gépi monotonsággal, betanult szövegét duruzsoló, IQ szintjében alul-kalibrált sikk értelmiségi sehogy sem akarta megérteni a tiszta magyar beszédet. Mintha csak a levegőbe beszélnénk a saját egyfelvonásos szövegét hajtogatta. 

Írd meg az UPC-vel kapcsolatos sérelmeidet, csatlakozz:
Ekkor jelentkeztünk egy az UPC által meghirdetett állásra, ahol egyenes út vezetett a vezérigazgatói titkárságig. De ezt követően is csak többszöri próbálkozásra sikerült beszélnünk egy másodhegedűssel (gondoljuk ő viszi el a balhét), aki a tálszámlázások előzményét azzal magyarázta, hogy véletlenül összekeverték rendszerükbe az ügyfelek által megrendelt csomagokat, így sok partnerüknek plusz csomagokat számláztak ki.

Arra a kérdésre, hogy volt-e olyan partnerük, akiknek egyáltalán nem maradt UPC csomagja, a másodhegedűstől azt a választ kaptuk, hogy ő ilyenről nem tud. 

Ekkor tettük fel neki a mindent átütő kérdést, hogy mikor és miben kompenzálja majd a szolgáltató, a túlfizetéseket, megdöbbentő választ kaptunk. Még nem tudják pontosan, hogy hogyan és mikor kompenzáljuk a túlfizetéseket, de "előbb-utóbb" sor kerül rá. Biztos, hogy mindenki visszakapja a befizetett pénzt valamilyen formában.

Kommentár: 
Előbb-utóbb, valamikor, valamilyen formában! Olyan dolgok még a magyar nyelvterületen is, amiről azt mondhatjuk, hogy kamu. De hogy egy igazgatói irodában dolgozó (ha még másodhegedűs is) ne tudjon konkrétumokat mondani, na az a kamu.Ezeknek esze águkban sincs, hogy normálisan kompenzálják a károsultakat. 

Továbbá felteszem a kérdést, hogy mi történik akkor, amikor az ügyfélnek van elmaradása a szolgáltató felé? A választ mindenki tudja. A be nem fizetett összeget kamatoztatják a maguk kénye-kedve szerint. Nem kicsit, nagyon! És ha ezt az ügyfél nem hajlandó elfogadni és befizetni az úgynevezett kamat büntetést, akkor előbb-utóbb (és ez biztos) nyakára küldik a behajtócégek jól megfizetett kutyáit. 

De azt. hogy az esetlegesen általunk befizetett forintok után kamatot fizessenek, azt egyáltalán nem érzik felelősségüknek. 

Ezek után érdemes lenne elgondolkodni azon, hogy közösségi összefogással nekünk is lépni kéne az ilyen, csaló, öntörvényű (törvényen kívüli) cégek ellen, és elkergetni őket az országból is. 

Még egy mondat erejéig had rójuk fel azon alkalmazottak felelősségét is, ebben a nagy, széles közönséget átverő országos pénzrablási akcióban részt vesznek. Hogy tudnak úgy ott ülni egy-egy kirendeltségben, hogy tisztába vannak tetteiknek súlyával? Hogyan tudnak több ezer őket eltartó ügyfél szemébe nézni azok után, hogy ők is részesei ennek az átverésnek? 

Rendes, jó érzésű ember ezt nem tudná megtenni. Csak az, aki azonosul a cég effajta ideológiájával. 

Írd meg az UPC-vel kapcsolatos sérelmeidet, csatlakozz: