Matolcsy újabb megszorítási csomagjai immár nem Széll Kálmány nevét viselik, hanem cinikus módon kiigazító csomagok, vagy egyenlegjavító csomagok lettek. Októberben három is érkezett! Ez azonban nem kormányzás, hanem csomagküldő szolgálat. Ehhez nem kell milliárdokat költeni a kormányra, négy-öt postáskisasszony elrendezné.

Arról felesleges zagyválni, hogy ezeket az adókat a „szolgáltatók” és a bankok nem terhelik át az EMBEREKRE! Amikor a gáz- és a vízszolgáltató észrevette, hogy a szerencsétlen polgár spórol, mert a kicsi jövedelméből nem tud ekkora összegű számlákat kifizetni, azonnal kivetették rá az úgynevezett készenléti díjat, amit előzőleg – már régen – beépítettek már a számlákba. A víznél a készenléti díj változó, 700 forint/hó körül van, a gáznál 1000 forint/hó, amit persze megterhel a világ legmagasabb, 27 százalékos áfája. A készenléti díjakat megemelik, a hat százalékos infláció is jelentős tétel lesz. Így aztán a már kifizethetetlen számlák végösszege tovább emelkedik, dől kifelé a giga haszon az országból. Mert hát fillérekért elkótyavetyélték Bokros Lajos idején a szolgáltatási lehetőséget!

A gyógyszernél is ott van a 300 forintos dobozdíj, további rettenet a mindent elborító pille-palackok ásvány- és üdítőkbe beépülő ára, ami sokszor meghaladja a beletöltött ital árát. Az étolajos műanyag edény ára is megközelíti az étolaj árának felét. Ezek aztán néhány nap múlva a szemétbe kerülnek, és szennyezik a környezetet. Ésszerűbb csomagolási technológia felé való elmozdulás vajon miért nincs? 

Kinek jó ez?

A gabona, az élelmiszer, a zöldség-gyümölcs kereskedelem nagy részt a „hálózat” kezében van, ami azzal jár, hogy beismerten 131 milliárd adóbevétel kiesik, magas a feketekereskedelem aránya. Aki rosszul jár, az a termelő és a fogyasztó! Ezért lényeges az, hogy a hálózatot kikerülve történjen meg az élelmiszer-forgalmazás!

Elképesztő, hogy a kormányzat és holdudvara, a haverok, rokonok megint kimaradtak a megszorító csomagból! Pedig hát onnan aztán lenne miből elvonni, a kisemberek kicsi pénztárcáját ideje lenne békén hagyni kedves nemzetinek nevezett kormány! Az egykulcsos adó megszüntetése sokat segítene, ezt azonban a kormány alkotmányos védelem alá helyezte! Többször módosították már a „híres” alaptörvényt, de az egykulcsos adó a kormány szent tehene marad! Nettó 200 ezer forinttal járnak jól általa például a kormánytagok, amit persze a kis jövedelműektől vonnak el, illetve emiatt lett 27 százalék az áfa.

Az egyenlő közteherviselést 1848 óta nem tudjuk elérni.

A kormány ezekkel az intézkedéseivel elvesztette a magyar társadalom nagy részének bizalmát, amit persze igyekeznek nagy kormányzati lózungokkal palástolni, de már kilóg nemcsak a lóláb!