Pszichológust kellett hívni a stressz feloldására ahhoz a német családhoz, amelyre az éjszaka közepén tört rá egy sereg kommandós. Eltévesztették az ajtót, a szomszédot üldözték.

Egész csapat állig felfegyverzett kommandós tört rá az éjszaka kellős közepén egy németországi, Rollhausenben élő családra: a terrorelhárítók testpáncélban, szemükön infravörös fényű szemüveggel és félautomata fegyverekkel felszerelkezve rontottak a lakásba. Az eset után az anya és a 19 éves lánya pszichiátriai kezelésre szorult, hogy túl tudjanak lépni a sokkon, amit az elhárítók okoztak nekik, most pedig beperelték a rendőrséget.

A csapatnak ugyanis semmi keresnivalója nem volt a családnál, csak egy véletlen folytán kerültek oda. Valójában a szomszédjukat keresték, akit valaki azzal vádolt meg, hogy fegyverrel fenyegetőzött, és történetesen ugyanúgy hívták, mint ennek a családnak a fejét. A rendőrség szégyenkezve kért elnézést a felesleges hercehurcáért a rémült emberektől és a hibás kommunikációra hivatkoztak.

Az apa azonban nem éri be ennyivel. "Nem elég azt mondani, sajnáljuk. Az otthonunk egy szemétdomb lett, fizikailag is megsérültünk és sosem fogjuk elfelejteni azt a rémületet" - idézte őt az austriantimes.at című osztrák hírportál.