A DARPA (Defense Advanced Research Projects Agency), az Egyesült Államok Védelmi Minisztériumának kutatásokért felelős részlege új szörnyeteget fejlesztett ki. Mint ismert, a DARPA nem éppen hétköznapi cég, hasonló fejlesztései között tartják számon a Robonauta robotkart, az űrszemétszállítót, a biológiai processzort, a robotgepárdot, valamint a gyíkszerű Rise-t, mely falakra, fákra és kerítésekre mászik fel hat lábának mikroméretű karmaival. Hogy nem túlzás a címbeli minősítés a Legged Squad Support System (LS3) elnevezésű szerkezetről, az könnyen megállapítható egy másfél perces film alapján. 

A sokak szerint túlméretezett kutyára, mások szerint magas vízilóra emlékeztető szerkezeteket (nem egy van belőlük, ez látható a videó végén) arra építették, hogy egyfajta négylábú harci osztagként bármilyen terepen képesek legyenek döngve átviharzani, kétszáz kilónyi menetfelszerelést cipelve. Ha elesik, felkel. Értelmezi a szóbeli és a vizuális utasításokat. Nem érdemes vele vitatkozni. A Wikipédia szerint a DARPA független a többi hagyományos katonai kutatás-fejlesztéstől és közvetlenül a védelmi minisztérium felső vezetésének van alárendelve. Mintegy évi 3,2 milliárd dolláros költségvetéssel dolgozik. 

Ezek a szám évről évre változik, mivel a DARPA rövid távú (2-4 éves) kutatásokra koncentrál, melyeket kicsi, a feladatra összeállított kutatócsoportok végeznek. Közreműködött az ArpaNet, a Berkeley UNIX (BSD) valamint a TCP/IP protokollok kifejlesztésében, pontosabban ez a hivatal szponzorálta a projekteket. A részleg nevéhez fűződik az F–117 típusú lopakodó vadászbombázó, és a B–2-es lopakodó bombázó kifejlesztése is.