Egy gonosztevővel kevesebb gondja van az osztrák igazságszolgáltatásnak – legalábbis úgy tűnik, hogy a „sógorok” egyáltalán nem szeretnék a korábban 28 bűncselekményt elkövető, a múlt héten egy magyar rendőrt halálra gázoló Thomas B. kiadását. – Ausztria nem kérte a férfi kiadatását, az eljárást Magyarországon folytatjuk le vele szemben – mondta a Borsnak Fazekas Géza, a Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője. 

Thomas B. 28 bűncselekményt követett el Azt egyelőre nem tudjuk, hogy a megkapott priuszlistáján folyamatban lévő ügyek is szerepelnek-e, de ha igen, az sem befolyásolja az itteni eljárást – tette hozzá a szóvivő. A Bors szakértőtől tudakolta: a hősi halált halt Kenéz Imre hibázott-e azzal, hogy a Hummer elé állt motorjával. 

– Nem hibázott. A motorját betette a Hummer elé, amely egy ideig fenn is akadt a maga alá gyűrt járművön – magyarázta Tarjányi Péter rendőrségi szakértő. – Csakhogy a jelek szerint a hummeres mindenképp meg akarta ölni a rendőrt, ezért újra gázt adott, és Kenéz Imrére kormányozta autóját. Az osztrák ölési szándékát az is jól jelzi, hogy miután Kenéz Imre társa rálőtt, megszerezte annak fegyverét, és le akarta lőni a másik rendőrt. Leteperése után több kés került elő a ruházatából, tehát egy roppant veszélyes bűnözőről beszélünk.