"A mai napon bezárták a Kunszentmiklósi Szent István Református Kollégiumot! A szülőket nem értesítették este fél hatkor a gyerekekért megérkezett két busz és közölték velük mindenki pakoljon össze, és hagyja el a helységet. 

A többnyire kiskorúakból álló csapatot elszállították a szülők tudta nélkül, szerencsére a saját otthonukban, lassan már este 10-re mindenki épségben haza is ért. Nem tudom még most sem felfogni, hogy tehetnek ilyet?! 

Több gyermek rosszul lett az ijedségtől, volt akihez orvost kellett hívni. Sajnos személyesen is érintettek vagyunk a dologban Szebasztián fiúnk is innen járt iskolába. Mostantól nem teheti. Mivel semmilyen értesítést nem kaptunk, nem tudjuk hogyan tovább. Mindenképpen azt gondolom,hogy a szülők értesítése nélkül nem tehetnek ki kiskorú gyermekeket az utcára. Vagy mégis? 

A kilakoltatott gyerekek 10-12 évfolyamosak. A tanulmányaikat nem véletlenül kezdték el itt, valószínű itt is akarták befejezni. A kormány hivatal emberei a gyerekeknek nem adtak felvilágosítást hiába is kérdezték őket, többek között azt válaszolták van másik iskola, ahol folytathatják a tanulmányaikat. Az érintett gyermekek 98 százalékban hátrányos helyzetű, csonka családban, vagy anyagi problémákkal küzdő szociálisan rászorult, sajnos. 

Többüknek az iskola befejezése lehet csak álom a mai naptól... Nem igazán tudom mit is tehetnénk a gyerekek érdekében, de semmiképpen nem szeretném szó nélkül hagyni ezt a dolgot. Arra kérlek benneteket értesítsünk minél több embert és hívjuk fel a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon megtörténhet, hogy egy kollégiumot, csak úgy bezárnak és a szülők tudta nélkül a gyereket esetlegesen veszélyekbe sodorják. 

A mai napon a fiatalok közül sokan üres lakásba mentek haza felnőtt értesítése nélkül és 16-17 évesen, amíg nem érnek haza szülők egyedül is maradnak. Van akinek a szülei például külföldön tartózkodnak. Őt hogyan engedhették el? 

A nevelőktől elvették a telefont semmilyen beleszólásuk nem volt az eseményekbe, csak sírva nézhették, ahogy a gyereket elpakolják az épületből. Amikor a gyerekek hazatelefonáltak, már a nevelőkkel nem is tudtunk beszélni....Ilyen tényleg megtörténhet? Én nem igazán értem akkor miért is halljuk mindenhonnan, hogy mekkora jogokkal is vagyunk felruházva?