Nagyobb terület, több kiállító és változatos program várja az immár hetedik Hangfoglalás hangszermustra látogatóit október 5-től 7-ig a budapesti Syma csarnokban; az eseményen bemutatót tart Ryan Roxie, Alice Cooper gitárosa is. "Az egyik legjelentősebb idei újítás a harmadik csarnok megnyitása, amelynek köszönhetően a Hangfoglalás immár több mint 12 ezer négyzetméteres területen fog zajlani. 

Az egyik helyszínen a hangosabb standok lesznek, a másikon koncerthelyszín, a harmadikon a csendesebb, a profi hang- és világítástechnikát, az akusztikus hangszereket forgalmazó cégek állítanak ki" - mondta Andrásik Remo, a szervező Hangszeresek Országos Szövetsége (Hanosz) főtitkára az MTI-nek. Több mint 300 zenei eseményt tartanak a három nap alatt és szinte minden stílus jelen lesz az elektrótól a metálon, a popon, és a dzsesszen át a népzenéig. 

Fellép többek közt Radics Gigi, Busa Pista, Sterbinszky, a Leander Rising, a Grenma, a Söndörgő, a Wasabi Kht, Ferenczi György és a Rackajam, a Cherry Bomb, a Cadaveres, a Beatrice, az Intim Torna Illegál, a Fresh Fabrik, Molnár Ferenc Caramel, a Belmondo, a Sárik Péter Trió és a Kozmix. A koncertek mellett több tucat hangszerbemutatót is tartanak olyan ismert zenészek közreműködésével, mint Szappanos György, Lukács Peta, Kottler Ákos, Markó Ádám, Dandó Zoltán, Nagy Ádám, Vörös Attila vagy Pribojszki Mátyás. Idén egy világsztár is gitárbemutatót tart, Ryan Roxie, aki jelenleg Alice Cooper gitárosa. Az amerikai zenész korábban együttdolgozott a Guns N' Roses-ból ismert Gilby Clarke-kal és Slash-sel is. Lesznek közönségtalálkozók és dedikálások is a Subscribe-bal, a Compact Discóval, a Mystery Ganggel, Rúzsa Magdival, a Sugarloaffal, a Blind Myselffel, Sipos Péterrel az Irigy Hónaljmirigyből, Kalapács Józseffel, Kovács Katival, Németh Lojzival, Zsédával és Szekeres Adriennel. 

Andrásik Remo az MTI-nek elmondta: a kiállító cégek száma a tavalyihoz képest nőtt, és a szervezők a harmadik csarnok megnyitásától többek között a zsúfoltság csökkenését, a hangerőprobléma megszűnését, a kiállítás élhetőbbé válását várják. "A hangerőlimitet minden eddiginél komolyabban fogjuk venni" - fűzte hozzá a Hanosz főtitkára. Idén az Artisjus és a Magyar Színháztechnikai Szövetség konferenciáját is befogadja a Hangfoglalás. A kiállítás teljes ideje alatt zajlik a producer-dj találkozó, és a rendezvényen lesz egy karaoké világverseny magyarországi döntője is. 

"Péntektől vasárnapig 10 órától az idei Hangfoglaló Magyarország tehetségkutató verseny zenekarai játszanak a koncertcsarnok nagyszínpadain. Idén is megtartjuk a ritka, gyűjtői hangszereket felvonultató Vintage Gitár Show-t, valamint a hangszerész-találkozót. A Hangfoglalás eseményeit élő közvetítésen az interneten is nyomon lehet követni" - mondta Andrásik Remo. A Hangfoglalás programjai ingyenesen látogathatók, az esti koncertekre - pénteken a Beathoven és a Varga János Projekt, szombaton a Trio Target és a Balkan Fanatik lép fel - a belépő 1000 forintba kerül.