A Méliusz Juhász Péter Megyei Könyvtár és Művelődési Központ, a Magyar Képző- és Iparművészek Szövetsége Kelet-magyarországi Területi Szervezete, a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesületének Hajdú-Bihar Megyei csoportja és a hajdúböszörményi Szabadhajdú Nonprofit Kft. 2012. november 17-től november 30-ig rendezi meg a Hajdú-Bihar megyei Őszi Tárlatot Hajdúböszörményben a Sillye Gábor Művelődési Központban.

A kiállításon a hagyományoknak megfelelően részt vehet minden Hajdú-Bihar megyében élő hivatásos és amatőr képző- és iparművész, alkotónként összesen három darab művel (érem max. 5 db), melyet kiállításra kész állapotban kell beadni (grafikákat keretezve, vagy 50x70 cm, vagy 70x100 cm üveggel ellátva, kisplasztikát nemes anyagból kivitelezve 80 cm maximális kiterjedéssel, festményeket és textileket vízszintesen max. 125cm, függőlegesen max. 200 cm méretben.) A kiállítás zsűrije a beadott sorozatokat megbonthatja.

A 2011. évinél nem régebbi alkotásokat műfaji és tematikai megkötések nélkül lehet beadni.

A műtárgyakat 2012. október 12-én (péntek) 14-18 óra között október 13-án (szombat) 10-12 óra között lehet beadni a Méliusz Központban, (4026 Debrecen, Bem tér 19.)

Az alkotásokon maradandóan fel kell tüntetni az alkotó nevét, címét, a mű címét, méretét és technikáját, és az alkotás évét.