Emlékszel még nagyapád kalendáriumára? Átlapozta és megkereste benne, hogy mikor kell fát metszeni vagy elültetni ezt-azt… vagy mikor melyik szentet kell hívni az imádság közben. No, nem azért mert NE tudta volna, hanem azért mert kíváncsi volt, mit is ír az a „Hírös Kalendárium” – milyen új dolgokat mond, ötleteket ad, amit Ő a szüleitől nem örökölt. 

A változás idejét éljük, ennyi újdonság, lehetőség, nem keringett a világban, csak mióta az internet a mindennapjaink része lett. Az olvasás és a könyvek, kicsit háttérbe szorultak ugyan, de a kalendáriumoknak azért manapság is nagy keletje van.



Mindannyiunk élete több „hadszíntéren” zajlik. Különböző problémákkal és feladatok megoldásával küzdünk, otthon és a munkahelyünkön is. Kinek a kisbabája nevelése, kinek a pénzkeresés nehézségei, másoknak meg az egészsége a fontos. De igazából, amikor egy dolgot megoldottunk, akkor más színtéren kell felvenni újra a kesztyűt. Egyik nap a család a fontos, másik nap, hogy milyen teát igyunk köhögésre és harmadik nap meg, hogy mivel keressünk több pénzt.

Igaz vagy Igaz?!

Ezért mi, különleges tanácsokat, ötleteket állítottunk össze, az év minden egyes napjára – hogy minden életterületet érintve, bearanyozzuk, felvidítsuk, inspiráljuk az olvasóink életét.



Például itt egy tanács október 30.-ra

Ameddig csak várakozol, soha nem lesznek olyanok a körülmények, hogy igazán Önmagad lehess! Az Univerzum törvényei nem így működnek! Nem a körülmények képezik a feltételeit annak, hogy megtapasztalhasd Valódi Önmagadat! Valódi Önmagad megtapasztalása jelenti a feltételt ahhoz, hogy olyan körülmények legyenek az életedben, melyek leginkább szolgálják azt, Aki valójában vagy! Mire és meddig vársz még arra, hogy az legyél, Aki valójában lehetnél? Kezdd el most! Nincs tökéletesebb alkalom a Jelennél arra, hogy az légy, Aki igazán lenni akarsz! Hogy az légy, Aki valójában vagy! Engedd meg magadnak ezt a csodálatos Önmegtapasztalást és aztán élvezd, ahogy Valódi Lényed frekvenciájához, szépen lassan, ám látványosan hozzáidomul a körülmények frekvenciája! Szemléld és élvezd, ahogy Önmagad megtapasztalása elkezdi magához vonni mindazt, ami hozzá tartozik!

És november 7.-re

Ha hisznek benned!
Remélem, ismered ezt az érzést! Tudom, hogy a legfontosabb az, hogy az ember önmagában higgyen, és ne külső megerősítést, elismerést várjon. Minél jobban kötődik ugyanis valaki a külső kontrollhoz, annál nagyobb hatalmat ad maga felett másoknak, a saját ereje, tettrekészsége, bátorsága rovására! Mégis! Minden ember szívét megmelengeti az, ha hisznek benne, tudják, hogy különleges képességei, értékei vannak, és csodálatos dolgokra képes! Olyan ez, mint egy varázslat! Amikor ráébredsz, hogy valaki ilyennek lát, először zavarba jössz, nem is érted, majd Te is kezdesz felfedezni dolgokat magadban, amire addig nem is gondoltál!



Talán akkor születnek azok a dolgok, talán mindig is ott voltak! Valaki meglátta benned, és ráébredtél! Először kicsit tétován, majd egyre biztosabban érzed, hogy mihez van tehetséged, miben vagy jó, és egyre erősödik benned ezek kifejezése. Kreativitás, felszabadultság, tettvágy, energia tölti fel az életedet! Gondolj bele mélyen a lelkedben!

Te képes vagy valakiben így hinni?

Valakiben felébreszteni a szunnyadó képességeket? Nem elvárni dolgokat, nem megmondani neki mit tegyen! Csak beszélgetni, kérdezni, valóban figyelni, és megérteni a ki nem mondott gondolatait, vágyait, egy két szóval biztatva ráébreszteni, mit is szeretne, és hagyni, hogy megtalálja a saját megoldásait? Szerintem ez varázslatos érzés lehet. Próbáld ki!