Augusztusban járulékot 608-an, segélyt 32-en, foglalkoztatási támogatást 2129-en kaptak.

MTI - A helyi Városüzemeltető és Vagyonkezelő Nonprofit Kft. sajtóreferense, Szabó Edina elmondta: a 120 ezres szabolcs-szatmár-beregi megyeszékhely munkanélküli lakosai közül októberben 347 embert vettek föl a közfoglalkoztatásba, így összesen 828-an végeztek közmunkát ebben a hónapban.

A dolgozók több mint fele a városüzemeltető kft. feladatait látja el, közterületi, környezetvédelmi, szemétgyűjtési és parkosítási munkálatokat végez, tisztítja a csapadékvíz-elvezető árkokat. A többieket más önkormányzati intézmény - bölcsőde, óvoda, iskola és szociális ellátó hely - alkalmazta.

Közfoglalkoztatott segíti az újszülöttek gondozását a közelmúltban született nyíregyházi hármas ikrek családjánál is - mondta Szabó Edina.

Tavaly 1977-en kaptak közmunkát a Nyíregyházán, főként négyórás foglalkoztatásban, az idén viszont hat, illetve nyolc órában alkalmazták a közmunkásokat.

A foglalkoztatási szolgálat augusztusi adatai szerint Nyíregyházán 9 százalék alatti a munkanélküliség. A 81 527 munkaképes lakosból 7322 szerepelt a nyilvántartott álláskeresők között, 2158 volt a tartós munkanélküliek száma. A munkanélküliségi mutató 8,98 százalék volt.

Augusztusban járulékot 608-an, segélyt 32-en, foglalkoztatási támogatást 2129-en kaptak.