Imádták Szegeden, de ott is egyre többen fordulnak Janics Natasa ellen. A háromszoros olimpiai bajnok kajakost pénzéhesnek és hálátlannak tartják, néhányan azonban úgy gondolják, hogy csak szerelmes, és a férje, Andrian Douchev irányítja. A menedzsere szerint ha a magyar szövetség keresztbe tesz neki, akkor elképzelhető, hogy nem szerbként, hanem bolgárként fog versenyezni, mindenesetre annyian belerúgtak Magyarországon Janicsba, hogy hazai klubban nem tudja elképzelni a jövőjét. Helyszíni riport Szegedről.

"Nemrég ment el Natasa, ha korábban jön, találkozhatott volna vele" - fogadja érdeklődésünket a szegedi Maty-éri evezőspálya bejáratánál egy biztonsági őr. Kiderül, hogy a kajak-kenusok többsége a Tisza egy másik ágán lapátol, már aki még hajóba ül a szezon végeztével, szinte csak Janics Natasa jár vissza erre a gyönyörűen kiépített pályára.

"Ma a konditeremben volt, lehet, hogy délután még visszajön egyet evezni is, ha nem lesz szél. A hónap végéig még biztos sokat látjuk itt, de utána elköszönhetünk tőle. Hiányozni fog, egy családtagunkat veszítjük el. Az olimpia előtt is itt lakott a szállodában, amely a pálya része. Itt volt vele a kislánya és a dajka is, mert ő ugye naponta kétszer kint volt a vízen edzeni, addig pedig valakinek vigyáznia kellett a picire is" - mondja az őr, majd felpattan egy biciklire, és készségesen körbevezet a létesítményen. Egy barátságos fekete kutya is velünk tart, annak ellenére, hogy a sorompó mellett egyetlen tábla van, amely épp azt jelzi, hogy ebnek helye nincs a telepen. "Ő a klub kutyája, minden jó családba kell egy háziállat."