Minden órában azzal kezdődnek a hírek, hogy 1,6 százalékkal és visszamenőleg emelkedik a nyugdíj, meg azzal, hogy a többi uniós országban is megy a megszorítás, áfaemelés, tranzakciós adó bevezetése, mi egyéb. 

Ami nem mindegy kedves nemzeti egység kormánya: Portugáliában az ezer eurós nyugdíjat csökkentik 40 százalékkal, nálunk a 250 eurós nyugdíjat emelik 1,6 százalékkal. Náluk a 17–20 százalékos áfát emelik egy-két százalékkal, nálunk ez már az egykulcsos adó miatt (amivel a T. kormány és holdudvara, a gazdagok igen jól járnak, a kis keresetűek igen rosszul...) már 27 százalék az áfa. Ekkora áfa terheli a lakásrezsit és az élelmiszert is, ami már egymaga is tragédia, az üzemanyagok áfa- és adótartama, na az az igazi rémtörténet. 

Aminek csökkentését ugye ellenzékből a Fidesz is követelte, aztán hatalomra kerülve tovább emelte. Nálunk már annyi adó van, hogy nem jut eszükbe új adónem, ezért az adót is megadóztatják! Békemenetre behozni Erdélyből kétezer gyermeket, az enyhén szólva is furcsa, egyrészt kiadás az adóforintjainkból, másrészt a gyermeknek nem egy hangzatos miniszterelnöki beszéden van a helye. Hacsak nem ők lesznek a védőpajzs... 

Közben úgy hírlik, hogy újabb miniszterelnöki levél érkezik, újabb nyolcszáz millió forintért minden magyar állampolgár postaládájába! Ez már úgy hiányzik, mint ablakos tótnak a hanyatt esés! Értékteremtő, eladható magyar terméket előállító munkahelyteremtés szóba se kerül, sőt az eddig meglévőket is bezárják! Hány bezárást is, elbocsátást, vagyis munkahely megszűnést is jelentettek be, amióta bejelentette pártunk és kormányunk a munkahelyvédelmi programot? 

Miért hívják nemzeti egység kormányának azt a kormányt, amelynek szakértelme abban merül ki, hogy újabb megszorítást és újabb adót rak a társadalom nyakába? A sajátjába és gazdag társaiéba soha, ami előbb-utóbb ki fogja most már verni a biztosítékot! Haverok, buli, hanta, narancsbárók, offshore lovagok ideje tombol a jelenkori Magyarországon!