Egy szempillantás alatt történt és senki sem tudott közbelépni, hogy megmentse az elefánt előtt hajlongó hívet: az állat rátámadt és könyörtelenül kivégezte.

Mit sem sejtve borult imára a templomba betérő elefánt előtt egy indiai tanító, hogy az istenektől jó szerencséért könyörögjön, ám az égiek nagyon is elfordultak tőle, mert másodpercekkel később már hiába próbálták megmenteni az életét, az elefánt könyörületet nem ismerve végzett vele. A szemtanúk szerint az 55 éves Sekarv Aadil alighogy leborult a hatalmas állat lába előtt, amaz mindkét lábával rátaposott, majd felkapta és fejjel a falnak csapta. A kiérkező mentősök már csak a halálát tudták megállapítani - adta hírül az austriantimes.at című osztrák hírportál.

A férfi semmi támadó mozdulatot nem tett vagy olyasmit, amit a szerzetesek által vezetett elefánt annak értelmezhetett volna. Csakhogy az indiaiak által szentként tisztelt állatnak állítólag korábban rossz tapasztalatai voltak néhány részeg hívővel és Aadil mozdulata vélhetően ezt az emléket idézte fel a kiváló emlékezetű Gomathiban.

"Leborult az elefánt előtt, hogy imádja, de ez a jelek szerint nem tetszett neki és megragadta a hátánál fogva. Úgy esett a földre, akkor taposott rá, majd felkapta és fejjel a falhoz vágta. Csak amikor már nem mozdult többet, akkor veszítette el az elefánt érdeklődését és az eldobta őt" - mesélte az egyik tanú. Más híveket nem bántott Gomathi, és az állatorvosi vizsgálat is megerősítette, hogy semmi baja nincs szellemileg az állatnak, nem volt különösebb oka rá, hogy agresszívvá váljon.