Hébe-hóba egy tanulmány megjelenik a National Library of Medicine bibliográfiai adatbázisában ami nemcsak megerősíti a természetes anyagok terápiás jelentőségét a rák kezelésében, hanem a rákgyógyítás hagyományos megközelítését egyszerűen nevetségessé is teszi. A 2007-ben megjelent Planta Medica folyóirat szerint, a kutatók megállapították, hogy az ananász középső részéből származó bromelain nevű enzim a rákos sejtek elpusztításában állati szervezetben sokkal hatékonyabb volt, mint a kemoterápiában alkalmazott 5-fluorauracil nevű ágens. A kutatók kijelentették:

“Ez a tumorellenes hatás nagyobb volt jobb, mint az 5-FU 5-fluor-uracil esetében, amelynek rákos sejt- túlélési indexe körülbelül 263%, a kontrollhoz viszonyítva. “

Ami nagyon figyelemre méltó ebben a kutatásban az az, hogy az 5-FU-t már csaknem 40 éve használják a rák kezelésére és viszonylagosan igen nagy arányban, tökéletlen szelektivitással öli meg és / vagy visszafordíthatatlanul károsítja az egészséges sejteket és szöveteket is.

Ez a rendkívül toxikus 5- FU, az uracil nevű nukleinsav fluoridhoz-kötött formája. A gyógyszernek úgy kellene működnie, hogy megtéveszti a gyorsabban osztódó sejteket és azok metabolizálják magát a vegyületet. A sejtek viszont egyaránt magukban foglalják a rákos és az egészséges bél-, szőrtüsző, és immunsejteket is – az 5 FU ily módon gátolja magát az RNS-szintézist.

A dózis, amelynél az állatok 50%-a meghalt a gyógyszertől 115mg/kg volt, illetve az azzal egyenértékű 7,8 g egy 70 kg-os felnőtt ember esetében.

Vegye figyelembe, hogy egy 7,5 grammos dózisú 5-FU, amelynek súlya 3 amerikai pennynek felel meg, az emberek 50%-át megölné.

Az ananász felülmúl egy olyan gyógyszert, amiben korábban az elmúlt 40 évben több millió daganatos beteg helyezte reményét és pénzét.

Van egy jól ismert hatás, amely számos természetes vegyület hatásmechanizmusához társul, ez pedig az úgynevezett ” szelektív citotoxicitás”, amely képes programozott sejthalált indukálni a rákos sejtekben, az egészséges sejteket és szövetet sértetlenül hagyva. A kemoterápiás vegyszerek nem viselkednek úgy, mint a természetes vegyületek, ezért a rák kezelése még mindig a sötét középkorban tart, tönkretéve az emberek életminőségét, és felgyorsítva a beteg halálát. Ilyenkor általában azt mondják az orvosok, hogy a  a rák “kemo-rezisztens” vagy “rendkívül agresszív”, amikor valójában a kemotoxin mindent ölő jellege vezet végső soron a halálhoz.

Források:
Material Safety Data Sheet: 5-Fluorouracil MSDS
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/3182910