* Pólus Online kommentár: A alábbi cikk írója a valószínűsített támogatást kész tényként kezeli. Holott biztosak vagyunk abban, hogy másik félnek is vannak alternatívái (itt az erdélyi politikai szervezetekre gondolunk) arra vonatkozóan, hogy politikai partnereket keressen az anyaországban. Ez úgy gazdaságilag, mint erkölcsileg is érdeke az erdélyi politikai szervezeteknek. Az effajta szárnybontogatás, amit a cikk írója elkövet nem éppen nemzetpolitikai stratégiákat előtérbe helyező megoldás. Sokkal inkább a nemzet bomlasztásának újabb eszköze. 

Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre – írja az erdely.ma portál. Ez kísérőkkel együtt 47 autóbusznyi tömeget, és számításaim szerint 9.400.000 forint támogatást jelent, mivel a buszozók buszonként 200.000 forint utazási támogatást kapnak, ami fejenként 4082 forint támogatást jelent. 

Orbán 2010. október 23-án még a szónoki emelvény köré szervezett statiszták nélkül mondott ünnepi beszédet a Kossuth téren. 2011 március 15-én már a Nemzeti Múzeum lépcsőjére sorakoztatott, a szónoknak háttal, az ünneplőkkel szembe állított, 500 fizetett statiszta védte élő kordonként a miniszterelnököt a hallgatóságától. 2011. augusztus 20-án a miniszterelnök megjelent ugyan a nemzeti zászló felvonásánál, ám beszédet nem mondott. 2011. október 23-án elmaradtak az ünnepi állami megemlékezések és a fideszes politikusok szónoklatai. 

2012. március 15-ére a Magyar Demokrata, és lengyel társlapja szervezésében 2000 lengyel állampolgár érkezett Budapestre, hogy Orbán Viktornak tapsoljon a Parlament előtt. 2012 október 23-ára 2000 erdélyi iskolást szerveznek valószínűleg ugyanerre a célra. Gondolom, a gyerekeket a most szerveződő újabb békemenetbe is beterelik majd és hajtják végig a főváros utcáin, mint ahogy azt a lengyel statisztákkal is tették. 

*A hír: 

* Kétezer határon túli magyar középiskolás utazhat Magyarországra az október 23-ai ünnepségekre a Rákóczi Szövetség programjában. A szervezet közleményében emlékezetet: a program célja, hogy a határon túli magyar középiskolások ellátogassanak egy magyarországi település magyar középiskolájába, és ott emlékezzenek az 1956-os forradalom és szabadságharc eseményeire. A pályázati felhívásra bármely határon túli magyar középiskola jelentkezhetett, a feltétel az volt, hogy egy magyarországi településén működő magyar középiskolához látogasson a pályázó középiskola utazó csoportja, és közös programot szervezzenek az október 23-ai nemzeti ünnepre. Iskolánként egy autóbusznyi diák utazhat, a Rákóczi Szövetség 200 ezer forint utazási támogatást ajánl fel a sikeres pályázóknak. 

* Számoljunk: Ha 15 gyerekre számolunk egy felnőtt kísérőt, az 1500 gyerek esetében 100 felnőtt kísérőt, 2000 gyereknél plusz 134 felnőttet jelent. Az Erdélyből szervezett és október 23-ára idebuszoztatott tömeg létszáma tehát legalább 2134 fő lesz. Egy buszban 46 ülőhely van. 2134 fő – számolj utána, ha nem hiszed, – 47 autóbuszban fér el. A magyar kormány a Rákóczi Szövetségen keresztül nyilván támogatni fogja a gyerekek és kísérőik buszoztatását. Iskolánként, buszonként 200.000 forint, vagyis fejenként 4081 forint a támogatás. 47 autóbusz esetén ez 9.400.000 forintot jelent. 

* No comment.