A Debreceni Rendőrkapitányság járőrei szeptember 18-án a kora délutáni órákban állampolgári bejelentés alapján kerékpárlopáson tetten értek és elfogtak egy fiatalkorú 16 éves debreceni fiút. Nem akárkit kaptak el.


A férfi elfogását követően kiderült, hogy ellene más bűncselekmények elkövetése miatt elfogatóparancs volt kibocsátva. A gyanúsítottkénti kihallgatása alkalmával további vagyon elleni bűncselekmények elkövetését is elismerte, melyeket Debrecen különböző részein követett el. Ezek között volt garázsfeltörés, kerékpárlopás, és szép számmal gépjármű feltörés is. A fiatalkorú elkövető ez idáig 53 rendbeli bűncselekmény elkövetését ismerte el.

A férfi korábbi bűncselekmények elkövetése miatt már volt elmarasztalva, a fenti bűncselekményeket is a próbára bocsátás ideje alatt követte el. A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály lopás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vétele mellett folytatja az eljárást. A nyomozók indítványozták a férfi előzetes letartóztatását.

Ugyancsak 2012.09.18-án a délutáni órákban a Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztály nyomozói előállítottak egy másik fiatalkorú, 17 éves debreceni fiút, aki több, Debrecen területén elkövetett vagyon elleni bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható. Ez a srác is túlnyomó részt kerékpárokat tulajdonított el, a helyszíneket találomra választotta ki a város különböző pontjain. Jelenleg több eljárás van folyamatban ellene a kapitányságon és bírói szakban a bíróságon. A gyanúsítottkénti kihallgatása alkalmával eddig 4 rendbeli bűncselekmény elkövetését ismerte be, és további 4 rendbeli elkövetésével is gyanúsítható.

A Debreceni Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya a fiatalkorú férfi ellen lopás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vétele mellett folytatja az eljárást. A nyomozók indítványozták a férfi előzetes letartóztatását.