(MTI) - Csaknem 180 millió forintos beruházással, uniós támogatással korszerűsítették a közoktatási intézményeket Ajkán - tájékoztatta az önkormányzat az MTI-t.

A közlemény szerint az új tanévet egy megújult, jelentősen korszerűsített intézményben kezdhette meg a Borsos Miklós Általános Iskolában tanuló csaknem 360 kisdiák.
Az iskola és a Hétszínvirág Óvoda energetikai felújításához 133,5 millió forint támogatást nyert el az önkormányzat az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Programja keretében, az önkormányzati önrész 46 milliót tesz ki.
A 16 tanteremmel és kiegészítő helyiségekkel - tornateremmel, ebédlővel és konyhával - rendelkező, több mint háromezer négyzetméteres épület átfogó felújítása keretében megtörtént az épület homlokzatainak utólagos hőszigetelése. Kicserélték a homlokzati nyílászárókat és korszerűsítették a fűtési rendszert is, időkapcsolós gépészeti szerelvényeket szereltek fel a vizesblokkokban és a tornatermi öltözőkben - olvasható a közleményben.
Kiemelték, hogy a pályázatok megvalósításával az épületek energiaköltségei jelentősen csökkennek, és az éves karbantartási költségek is mérséklődnek.