A hagyományoknak megfelelően számos elismerést adtak át a Magyar Állami Operaház hétfői évadnyitó társulati ülésén. Andor Éva örökös tag lett, és két posztumusz örökös tag címet is odaítéltek: Moldován Stefánia szoprán és Makai Péter jelmez- és díszlettervező rokonai vették át az oklevelet.

MTI - Osváth Júlia, a dalszínház emlékezetes szopránja emlékére alapított díjat életútjáért Budai Lívia mezzoszoprán vehette át, a Melis György-díjat Kiss B. Atilla magánénekes kapta.
A Pless László emlékére létrejött alapítvány idei kitüntetettje Gupcsó Gyöngyvér, az operaház gyermekkarának vezetője.
Az elmúlt évadban nyújtott kiemelkedő teljesítménye alapján Juventus-díjas lett Szegedi Csaba magánénekes és Köteles Géza vezénylő korrepetitor. A fiatal tenoristák támogatására alapított Simándy József-emlékplakettet Balczó Péter vehette át.
Balga Gabriella fiatal magánénekes kapta a Mándy Andor és neje által alapított díjat, amely frissen szerződtetett énekesnek ítélhető oda. A Ráday Sári Alapítvány olyan énekkari tagot jutalmaz, aki művészileg kiemelkedő teljesítményt nyújt, idén Fehérné Szentidai Szilviának ítélték az elismerést.
Vágó Nelly Kossuth-díjas jelmeztervező emlékdíját Túri Erzsébetnek ítélték.
Az év énekkari művészei Hüttl-Préda Ibolya és Roska Dániel, az év kartáncosai Sasvári Laura és Sarvady Mátyás, az év zenekari művészei Balogh András kürtművész és Balog Endre csellóművész lettek.
Az előadásokért emlékéremmel Kiss Gyöngyi fodrászt és Duba Győző díszítőt ismerték el. A műszaki dolgozók részére alapított Vasfüggöny-díjat Lőrincz Árpádné, a jelmeztár csoportvezetője és Magyar Zoltánné, a fejdíszkészítő műhely vezetője kapta.