A HungaroFest, a Pólus Online és a debreceni Benedek Elek Általános Iskola, Debrecenben idén első alkalommal szervezi meg a Szomszédünnepet.

Ötletelés a szomszédünnep szervezőivel.
A szomszédünnep tervezett programjai.

A programot és az ötlettárat folyamatosan frissítjük.

A Szomszédünnep az Európai Szomszédünnep mozgalom részeként azt a célt hivatott szolgálni, hogy a városokban, ugyanazon a szűk területen belül, mégis egymástól elszigetelten élő emberek, akik nap mint nap egymás mellett szállnak be az autóba munkába induláskor, akiknek egy iskolába járnak a gyermekeik, akik ugyanabban a parkban futtatják a kutyáikat, akik minden nap ugyanabban a boltban vásárolnak be munka után – egyszóval a szomszédok, akik látásból már jól ismerik egymást - szót váltsanak egymással.

Ha az első közös program során talán csak azt sikerül elérni, hogy az egy lakóközösségbe tartozó emberek ezután már köszönjenek egymásnak, vagy egymásra mosolyogjanak - már akkor megérte részeseivé válni ennek az ünnepnek.

Talán kiderül, kiderül, hogy a szomszédban egy matektanár lakik, aki szívesen vállal korrepetálást, netán egy vízvezeték szerelő, vagy egy idős úr, akinek jól esik, ha néha segítenek a bevásárlásban. Vagy éppen egy orvos, aki szívesen áll rendelkezésünkre. Vagy éppen egy villaszerelő, kőműves, ács, lakatos - aki szívesen vállal munkát. És amiről eddig nem tudtunk. Vagy lehet, hogy éppen mi vagyunk azok a munkavállalók, akire a szomszédnak éppen szüksége van.

Az szomszédünnepre 2012. szeptember 22-én, 16 órakor veszi kezdetét a Benedek Elek Általános Iskolában. Kérem csatlakozzon Ön is hozzánk és vegyen részt a szomszédünnep sikeres lebonyolításában. Értesítsen minket elérhetőségeink valamelyikén.

Addig is írja meg ötleteit, hogy milyen programokat látna szívesen egy ilyen rendezvényen.

Elérhetőségeink:
Telefon: 0630/406-8169