Az öregedéssel összefüggő emlékezetkiesés mindenki számára ismert és természetes folyamatként elfogadott tény. 

Napjainkban a stresszes életmód és a pihenés hiányával is összefüggő „feledékenység” már sokkal fiatalabb korban jelentkező probléma. Nehéz tennünk ellene, mert nap, mint nap a problémák áradatával kell megküzdenünk. Ugye Önnek sem ismeretlen, hogy a napi rohanásban visszaemlékezzen, mi volt az, amit még tegnap este észben tartott, de másnap órákat kell „agyalni”, hogy eszébe jusson; befizettem a villanyszámlát? 2 vagy 3 órakor van találkozóm? 

A pihenés, kikapcsolódás időlegesen segíthet, de hogyha nem tudjuk csökkenteni a mindennapi stresszt a problémák, sajnos visszatérnek. Hogyan enyhíthetünk a problémán? A páfrányfenyő a Föld egyik legősibb növénye. Mint gyógynövényt a világ szinte minden táján az emlékezőképességre gyakorolt hatásáért vásárolják, s az öregséggel kapcsolatos emlékezetvesztés megelőzésében is segíthet. A páfrányfenyő jó hatású a vérkeringésre és a központi idegrendszerre egyaránt. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ily módon javítva az agy és a végtagok vérellátását. Az aszpirinhez hasonló hatása gátolja a vérrögképződés veszélyét. 

A biloba antioxidáns tulajdonságokkal is rendelkezik, mivel semlegesíti a károsító hatású szabad gyököket, s így védi a sejteket. Néhány kutató szerint az idegrendszer működését azáltal serkenti, hogy az agy vérellátása javul, és az idegsejtek több oxigénhez és tápanyaghoz jutnak. Mivel a biloba javítja az agy vér- és ezzel együtt oxigénellátását is, ezért azoknak az öregedő embereknek, akiknek az agyi verőerei érelmeszesedés miatt beszűkültek, különösen nagy jelentőségű lehet ez a gyógynövény. Az agy csökkent vérellátása több-kevesebb szerepet játszik az Alzheimer-kór, az emlékezetvesztés, a szorongás, a fejfájás, a depresszió, a zavartság, a fülcsengés és a szédülés kialakulásában. 

A biloba mindezeket a problémákat enyhítheti. További előnyei: A páfrányfenyő a végtag erek vérellátását is javíthatja értágító hatása révén, ezért alkalmas lehet például az időszakos sántítás, vagyis a láb verőereinek szűkülete okozta fájdalom, az izomgörcs vagy izomgyengeség leküzdésére is. A ginkgo biloba némelyek szerint érellátás javítása révén a Raynaud-szindróma és egy ritka autoimmun betegség, a sleroderma kezelésében is jó hatású lehet. Más kutatási eredmények arról számolnak be, hogy mivel hatására a szem és a fül idegsejtekben gazdag területeinek vérellátása megnövekszik, a sárgafolt-elfajulás (makula-degeneráció) vagy cukorbetegség szövődményeként fellépő retinopathia (mindkettő vaksághoz vezethet), illetve a halláskárosodás különféle típusai kezelhetők.


Vannak olyan kísérletek is, a melyek azt vizsgálják, hogy a ginkgo biloba miképpen segíti az agyvérzésből és egyes fejsérülésekből való felépülést, illetve milyen hatású egyéb keringési és idegrendszeri zavarokban, mint például a sclerosis multiplex és a cukorbetegséggel járó idegkárosodást. 

A hagyományos kínai orvosolás régóta használja a ginkgo bilobát az asztma kezelésére, mivel tágítja a hörgőt és így enyhítheti a légzészavart. A kereskedelemben számtalan ginkgo bilobát tartalmazó készítmény kapható melyek túlnyomó részt kizárólag ezt a gyógynövényt tartalmazzák. Mi a megoldás? Az alábbiakban két olyan formulát mutatunk be, mely egyedülálló összetételének köszönhetően egyesíti a ginkgo jótékony hatását és a többi összetevő segítségével csökkenti a stresszt, fokozza az agyi aktivitást, így jelentősen növelheti a várható eredményt. Senior Formula Nagy dózisú Ginkgo Bilobát, multi-vitamin komplexet, nyomelemeket, gyógy-növényeket, és szőlőmag kivonatot tartalmazó készítmény. 

Ezt a készítményt megelőzésre és a kialakult probléma kezelésére egyaránt alkalmazhatjuk. Előnye, hogy a magas hatóanyagtartalmat egyetlen tablettában tartalmazza a készítmény. Maxi-Memory Ezen készítmény az ideálisan megválasztott összetevőknek köszönhetően, nem csak az agyműködés javítására koncentrál. A ginkgo mellett aminósavakat, gyógynövényeket és olyan összetevőket tartalmaz, ami az idősödők problémája mellett a fiatalabb korosztályt érintő stressz hatásokat segít semlegesíteni, ezáltal segíthet visszaállítani a memória normális működését, javítja az általános közérzetet és anti-aging hatású.