Átgondolnák a szociálpolitikai támogatást, elterjesztenék a részmunkaidős foglalkoztatást, bölcsődéket építenének - ezek a Fidesz tervei a gyermekszületések növelésére. Egyre kevesebb gyermek születik Magyarországon. 1975-ben még 194 ezer gyermek született hazánkban, tavaly már csak 88 ezer. 

Ha ez a tendencia folytatódik, akkor 2100-ra Magyarország lakossága 8 millió főre csökken. Révész Máriusz fideszes országgyűlési képviselő a Ma reggelben elmondta: nem az a legnagyobb baj, hogy 8 millió lesz 2100-ban Magyarország lélekszáma, hanem az a gond, hogy extrém módon elöregszik a társadalom, aminek nagyon súlyos gazdasági következményei lesznek, elég például a nyugdíjrendszerre gondolni – magyarázta. 

A politikus meggyőződése, hogy Magyarországnak az elkövetkezendő évtizedekben a legeslegnagyobb kihívás lesz, hogy ezen a népesedéspolitikai, demográfiai helyzeten hogyan tud változtatni. Révész Máriusz a műsorban elmondta, hogy akik Magyarországon gyermeket vállalnak azok bizonyos mértékben szegénységet is vállalnak. A politikus hangsúlyozta, hogy vannak terveik, el akarják bontani az akadályokat. 

 Ezek a Fidesz tervei Visszaállítottuk a szocpol támogatás rendszerért, de sajnos kevesen tudják igénybe venni, ezért azt gondolom, hogy a szociálpolitikai támogatást át kell gondolni – mondta Révész Máriusz. A politikus közölte, hogy a munkahelyek érdekében is tettek lépéseket, de fontos a részmunkaidős foglalkozás elterjesztése. Fontosnak nevezte a bölcsődék építését is. 

A nyugdíjrendszerrel is valamit tenni kell, hisz azoknak az asszonyoknak a nyugdíja, akik több gyermeket felneveltek, töredéke azokénak, akik csak a karrierjüket építették – magyarázta. Révész Máriusz az M1 reggeli műsorában kitért arra is, hogy a termékenységi ráta Magyarországon 1,3 alá csökkent, és ahhoz, hogy a társadalom reprodukálni tudja önmagát, 2–2,1-re lenne szükség. Ez azt jelenti, hogy 135 ezer gyerek megszületésére lenne szükség hazánkban – mondta a politikus